Közélet

Nem csillapodnak a kedélyek az MDF-ben

Nem csillapodnak a kedélyek az MDF-ben

2010. február 23., kedd
Nem csillapodnak a kedélyek az MDF-ben

Nem ért véget a párton belüli harc az MDF-ben. Az Index értesülései szerint - a pártvezetés tilalma ellenére - csütörtökön összeül budapesti választmány SZDSZ-ellenes belső ellenzéke, melynek tagjai drasztikus lépések megtételére készülnek.

Makay Zsolt

, az MDF országos választmányának (ov) elnöke múlt pénteken kijelentette: a párt egységének fenntartása érdekében a budapesti választmány április 25-ig nem tarthat ülést, döntéseit a választásokig az országos választmány hozza meg. Az egyik MDF-es képviselő azonban az Indexet úgy informálta, hogy a tilalom ellenére csütörtök délután mégis összeül a budapesti választmány SZDSZ-ellenes belső ellenzéke. Mivel támogatóik közül három személyt elvesztettek, már nincs többségük a fővárosi szervezetben, ezért egy határozott, az MDF mostani politikájától elhatárolódó közlemény megfogalmazását tervezik, valamint kilépnek a pártból. Az Index tudomása szerint az MDF-nek egy másik problémával is szembe kell néznie. A harcok következtében ugyanis későn fogtak hozzá az ajánlószelvény-gyűjtésnek, ezért több fővárosi választókerületben is előfordulhat, hogy nem gyűlik össze a jelöltállításhoz szükséges 750 cédula. További részleteket

az Index honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.