Közélet

A Fidesz és az MSZP vitája a bérplafonról

A Fidesz és az MSZP vitája a bérplafonról

2009. szeptember 20., vasárnap
A Fidesz és az MSZP vitája a bérplafonról

Hülyének nézik az embereket – véleményezte a szocialista párt bérmaximalizálásra tett javaslatát a Fidesz, arra hivatkozva, hogy éppen a jelenlegi kormányzati gyakorlat tette lehetővé, hogy többmilliós fizetések és végkielégítések folyhassanak ki az állami kasszából – számolt be a két párt nyilatkozatairól a Magyar Nemzet.

Lendvai Ildikó

arcátlanságnak minősítette a közpénzekből bérkiegészítésként adott rendszeres jutalmakat és prémiumokat, ezért az MSZP kezdeményezi ún. bérplafon beállítását a válság idejére a többségi állami és önkormányzati tulajdonú vállalatok, valamint a közpénzből finanszírozott közmédiumok vezetőinél. A pártelnök szerint ezen vezetők fizetését a Magyar Nemzeti Bank elnökének jövedelmének 25 százalékában kell maximalizálni. A szocialisták javasolják az eddigi jogsértések megszüntetését, a szerződések átvizsgálását is.

Szijjártó Péter

, a Fidesz szóvivője ezzel szemben az emberek hülyébe vételének nevezte Lendvaiék felvetését, mivel a szocialisták azután kezdtek hozzá a – saját maguk által kifizetett – végkielégítések és egyéb különjuttatások, többmilliós havi fizetések mérsékléséhez, hogy az ellenzék és a sajtó nyilvánosságra hozta a piszkos ügyeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.