Közélet

Orbán: a válságkezelés legjobb módja az adócsökkentés

Orbán: a válságkezelés legjobb módja az adócsökkentés

2009. május 1., péntek
Orbán: a válságkezelés legjobb módja az adócsökkentés

„A válságot nem a neoliberalizmus vagy a szocializmus, hanem az általunk képviselt szociális piacgazdaság tudja megoldani" - olvasható Magyar Nemzet oldalán Orbán Viktor összefoglalója az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán elhangzottakról. A Néppárt választási programjának központjában a családi adózás és a kisebbségek védelme áll majd.

„Az a feladatunk, hogy minél gyorsabban felismerjük az átalakulás törvényszerűségeit" -fogalmazta meg tapasztalatait

Orbán Viktor,

aki elmondta, hogy az Európai Néppárt által a júniusi európai parlamenti választásra bemutatandó program teljes összhangban van azzal az irányvonallal, amit a Fidesz képvisel a magyar belpolitikában. Az Európai Unió tagjai közül Magyarország folytatja a legrosszabb keleti politikát - vélte a Néppárt alelnöke - mivel az Oroszország iránti elfogultságunk miatt nem tudunk megfelelő súllyal részt venni az Unió gazdaságpolitikájában. Az Európai Néppárt a családi adózás és a kisebbségvédelem terén szeretne jelentősebb lépéseket tenni, utóbbi kérdésben például az Európában alkalmazott legjobb gyakorlat elterjedését javasolja a kongresszus záródokumentuma. Orbán szerint nem kezelni kell a válságot, hanem elébe menni a megújulásnak, hiszen többé már nem lehet visszaállítani a korábbi viszonyokat. A Néppárt szerint a válságkezelés leghatékonyabb módja az adók csökkentése. Orbán Viktor sajtótájékoztatójának részleteiről

részletesebben itt

, illetve a Magyar Nemzet szombati számában olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.