Közélet

Levélben írták meg Sólyomnak, ne jöjjön Erdélybe

Levélben írták meg Sólyomnak, ne jöjjön Erdélybe

2009. március 13., péntek
Levélben írták meg Sólyomnak, ne jöjjön Erdélybe

Ahogy a szerb kormány, úgy a román hatóságok is állást foglaltak a magyar államfő hazájukba tervezett látogatásával szemben: ők sem látják szívesen Sólyom Lászlót – tájékoztatja olvasóit az erdely.ma nevű internetes portál. Magyarázatként azt közölték az elnöki hivatalnak írt levélben: számításba vették az államfő azon szándékát, hogy a március 15-ére tervezett látogatása során a területi autonómia ügyét készül hangoztatni.

Az erdélyi hírportál szerint a román illetékes hatóságok tudomására hozták

Sólyom Lászlónak

, a Magyar Köztársaság elnökének, hogy látogatása nem lenne alkalmas ebben az időszakban. A források szerint a hatóságok ezzel a lépéssel felelősségtudatról és bölcsességről akartak tanúbizonyságot tenni, nem adva lehetőséget arra, hogy Sólyomnak az ügyhöz való viszonyulása befolyásolhassa a két ország között fennálló jó kapcsolatokat. Egy ilyen kritikus időszakban, amikor a gazdasági válság egyre mélyül, a románokat és a magyarokat nem szétválasztani kell, hanem össze kell fogni – áll a portál szerint a Sólyomnak írt levélben. A teljes cikk

az erdely.ma oldalán olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.