Közélet

„Egy tisztességes szociáldemokrata”

„Egy tisztességes szociáldemokrata”

2009. március 31., kedd
„Egy tisztességes szociáldemokrata”

„Egy rendes szociáldemokrata" követheti Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben - idézte a távozó kormányfőt a zoom.hu. A sokadik jelöltként előkerült, de ezúttal már az MSZP és az SZDSZ által is elfogadható utódnak tartott Bajnai Gordont e szavakkal ajánlotta az Országgyűlésnek a vasárnap a szocialista párt vezetéséről is lemondott Gyurcsány.

Navracsics Tibor

a parlamentben izgalmas népi társasjátékként definiálta a szocialisták elmúlt hét során bemutatott, már-már paródiába forduló miniszterelnök-keresését. A Fidesz frakcióvezetője szerint az MSZP képviselőinek egyetlen célja a hatalom megtartása és az előrehozott választások elkerülése. Ezt a szocialistáktól nem tartja meglepő lépésnek, ugyanakkor csodálkozott, hogy annak idején az Ellenzéki Kerekasztal alapítóiként megismert szabad demokraták húsz évvel később mindent megtesznek a szabad választások elkerülése érdekében. A Fidesz álláspontja szerint

Bajnai Gordon

- mivel az elmúlt években kormányzati pozíciót töltött be - szintén felelős Magyarország jelenlegi állapotáért. Gyurcsány Ferenc válaszában megvédte jelöltjüket az ellenzék támadásától. Szerinte az MSZP „tisztességes, rendes szociáldemokratát ajánl az Országgyűlésnek a miniszterelnök posztra". Bízik benne, hogy Bajnai képes együttműködni liberálisokkal és konzervatívokkal is a válság mielőbbi megoldásáért.

Fodor Gábor

elmondta, az elmúlt hét káosza után a szabad demokraták esélyt kívánnak adni a lényegében a Reformszövetség programját képviselő Bajnainak. Az SZDSZ elnöke az előrehozott választások ellen egy határozott válságkezelő programot ígérő kormány mielőbbi megalakulásával érvelt. Bajnai kabinetjét „szakértői, válságkezelő kormányként" képzeli el, melyben ugyanakkor a liberálisok nem kívánnak koalíciós partnerként részt venni. Fodor a Fidesz támogatását is kérte a jövő héten várhatóan megszavazandó új miniszterelnök számára. A

zoom.hu cikke itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.