Közélet

Mars tér: Lesz lakossági közmeghallgatás

Mars tér: Lesz lakossági közmeghallgatás

2009. január 12., hétfő
Mars tér: Lesz lakossági közmeghallgatás

Fotó: Gémes Sándor

Nyitott kapukat dönget a Fidesz, még a márciusi szegedi közgyűlési ülés előtt lakossági közmeghallgatást tartanak a Mars tér rendezése, illetve az ott található piac sorsának ügyében. Mindezt Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtószóvivője közölte hétfőn a SZEGEDma.hu-val a jobboldali párt frakcióvezetőjének és önkormányzati képviselőjének pénteki tájékoztatójára reagálva.

Mint arról

portálunk beszámolt,

Hüvös László,

a Fidesz szegedi képviselőcsoportjának vezetője és

Kohári Nándor

önkormányzati képviselő pénteken bejelentették: lakossági közmeghallgatás összehívását kezdeményezik a városvezetésnél a Mars tér rendezése ügyében. Az ellenzéki politikusok szerint a tér, illetve az ottani piac további sorsát illető előkészítések és tervezések a kereskedők és a vásárlók kizárásával zajlanak, ráadásul fennáll a gyanú, hogy a város ismételten sajátos módon szeretne magánkézre játszani értékes önkormányzati vagyont. A képviselők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a városvezetésnek a térrel kapcsolatos jelenlegi tervei összezsugorítanák az őstermelők és a tőlük vásárló kereskedők számára legolcsóbb értékesítési lehetőséget jelentő szabadtéri asztalos piacot. Mint mondták, véleményük szerint gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy mindenki elférjen a tervezett fedett nagycsarnokban, ahol ráadásul komoly asztalpénzt és bérleti díjakat kellene fizetniük a kereskedőknek, hiszen nyilvánvalóan rájuk terhelik majd a csarnok fenntartási költségeinek egy részét. Az ezzel összefüggő áremelések pedig érzékenyen érinthetik a piacon vásároló fogyasztókat. Annak veszélyéről is szóltak, hogy ha a jelenlegi rendezvényterületen esetlegesen bevásárlóközpontot létesít egy magánbefektető, az ellehetetlenítheti a Mars téri kereskedőket. Információink szerint a szegedi közgyűlés március ülésén tárgyal majd a tér építési szabályzatáról és szabályozási tervéről. Hétfőn délelőtt az önkormányzatnál afelől érdeklődtünk, vajon

Botka László

polgármester és a városvezetés támogatja-e a lakossági közmeghallgatás összehívására irányuló kezdeményezést.

Vécsey Ágnes

sajtószóvivő azt közölte a SZEGEDma.hu-val, hogy mint ahogy azt a polgármester a legutóbbi közgyűlésen is kifejtette, igény esetén nem zárkózik el az efféle fórumtól. "A Fidesz nyitott kapukat dönget, még a márciusi közgyűlési ülés előtt mindenképpen megtartjuk a közmeghallgatást" - tájékoztatott. A fórum pontos ideje egyelőre még nem ismert, de amint döntés születik róla, természetesen közölni fogjuk olvasóinkkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.