Közélet

Becsey Zsolt hazajön Brüsszelből

Becsey Zsolt hazajön Brüsszelből

2009. január 19., hétfő
Becsey Zsolt hazajön Brüsszelből

Fotó: Gémes Sándor

A Fidesz szombati választmányi gyűlésén megszavazták a jobboldali párt EP-képviselő-jelölti listáját. Amint eddig csak sejthettünk - és amiről a SZEGEDma.hu is beszámolt már -, immáron biztossá vált: a déli régió képviselő nélkül marad Brüsszelben, hiszen Becsey Zsolt nem került fel a listára. A politikust telefonon kérdeztük.

„Csak az önök portálján megjelent interjút tudom idézni, ahol

Kövér László azt mondta

, hogy a magyar pártoknak mindössze 22 képviselői székük lesz az Európai Parlamentben, és ilyen kevés helyre nem vehetnek figyelembe regionális vagy szakmapolitikai szempontokat" - válaszolta

Becsey Zsolt

arra a kérdésünkre, hogy szerinte miért nem szerepel a neve a jelöltlistán. „Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis milyen szempontok voltak a döntőek. Ezeket én nem ismerem, és nem tehetek mást, minthogy elfogadom a döntést, amit bevallom, kissé nehezen éltem meg, hiszen sokat dolgoztam a régióért, és úgy hiszem, nem éppen sikertelenül."

Egy tisztességes ciklus

A brüsszeli képviselő hozzátette, hogy a hátralévő időben szeretné tisztességgel kitölteni a ciklust. Néhány jelentést kell még befejeznie, végigvinni a mikrohitel és a dohány jövedéki adójának az ügyét. Folytatódik

Becsey kiállításának

körútja is: Békéscsaba után Temesvárra, Vajdaságba utazhat majd a Bácska és Bánság történelmét bemutató tárlat. „A dél-alföldi regionális iroda alapító közgyűlése is hátra van még, illetve jó lenne, ha Brüsszelben még néhány vajdasági kérdés is napirendre kerülhetne, azonkívül szeretném segíteni a jobboldal EU-kampányát is" - fűzte hozzá a politikus. „A jövővel kapcsolatban pedig szeretnék felkészülni, hogy egy lehetséges kormányváltás esetén részt vehessek egy új, jobboldali kormány szakmai munkájában, hiszen többéves komoly, külpolitikai tapasztalattal rendelkezem."

Vizes dolgok

Becsey Zsolt a régiónkat érintve kiemelte, hogy szerencsére épül már az M43-as út, de határátkelőket még létesíteni kell, illetve nagy szükség lenne a tiszai vasúti hídra Szegednél, ami feltétele a nemzetközi vasúthálózat további fejlesztésének. „Fontosnak tartom, hogy a csongrádi vízkészlettel mindenképpen foglalkozzanak a képviselők. Hiszen ettől függ az Alföld öntözőképességének javítása, a Tisza és a Körös hajózhatósága. A szocialisták nem törődtek ezzel az üggyel, de egy kormányváltás esetén a jobboldal biztos másként áll majd hozzá. Szeged tekintetében pedig a termelő beruházásokért kell lobbizni, hiszen eddig nem volt e kérdésben elkényeztetve a város" - zárta gondolatait Becsey.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.