Közélet

Vasutassztrájk - Minden budapesti pályaudvar fogad és indít vonatokat

Vasutassztrájk - Minden budapesti pályaudvar fogad és indít vonatokat

2008. december 22., hétfő
Vasutassztrájk - Minden budapesti pályaudvar fogad és indít vonatokat

A hétfő reggeli műszakváltás után sok helyen javult a vasúti közlekedés, Budapest mindhárom pályaudvarán és Miskolcon is közlekednek vonatok - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

A vasúttársaság közleménye szerint a Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára, Esztergomba, Ceglédre és Szeged felé. A Déliből Győrbe, Székesfehérvárra, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosra lehet eljutni vonattal. A szolnoki vonatok is beérkeznek a Keletibe, sőt Hatvan felől is van már közlekedés. A budapesti elővárosban szinte mindenhol utazhatnak egy-egy vonattal, amelyek óránként, másfél óránkét közlekednek. A szolnoki és a ceglédi pályaudvar is üzemel. Miskolcon térségében egy vágányon járnak a Bz-motorvonatok. Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok, Mátészalkán és a szárnyvonalakon azonban nem járnak. Szeged állomás továbbra sem indít és fogad vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról a vonatok kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között. Kaposvár térségében a sztrájk akadályozza a közlekedést. Szombathelyen még mindig áll a vasúti személyszállítás. Vonatpótló autóbuszokat indítanak Püspökmolnárira, Ják-Balogunyomra és Acsádra, ahonnan már járnak a vonatok. Szombathely és Kőszeg között a személyvonatok közlekedése szünetel. Zalaegerszeg állomáson az átmenő vonatforgalom biztosított, azonban az induló vonatok közlekedését a jegyvizsgálók munkabeszüntetése akadályozhatja. Celldömölk az éjszakai helyzethez hasonlóan nappal sem tud fogadni és indítani személyszállító vonatokat. A vonatpótló autóbuszok Celldömölk állomásról Boba és Vinár állomásig közlekednek. Veszprém területén a vonatforgalom biztosított. Amennyiben a VDSZSZ a hétfői egyeztetésen elfogadja a MÁV még elégséges szolgáltatásra tett 506 vonatos ajánlatát, vagy felfüggeszti a sztrájkot, a vasúttársaságnak 24 órára van szüksége a menetrend helyreállításához - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.