Közélet

Keresztény évzáró találkozó a Megyeházán

Keresztény évzáró találkozó a Megyeházán

2008. december 20., szombat
Keresztény évzáró találkozó a Megyeházán

Új értékrendre van szükség

Fotó: Gémes Sándor

A Keresztény Demokrata Néppárt, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége évzáró karácsonyi találkozót tartott december 19-én, késő délután a Megyeházán. Az eseményt Kovács Kálmán, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Zombori István (képünkön), a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szegedi szervezetének elnöke valósította meg - tájékoztatott a Csongrád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata.

Idén második alkalommal rendeztek ilyen összejövetelt keresztény, keresztyén meghívottakkal. A céljuk, hogy a politika mindennapjain túl a társadalom problémáival foglalkozzanak, azokra irányítsák a figyelmet, és próbáljanak megoldást találni rájuk. A rendezvényen

Kovács Kálmán,

a Csongrád Megyei Közgyűlés egyházi ügyekért felelős alelnöke köszöntőjében Máté evangéliumából idézett. „Legyetek a világ világossága" - mint mondta, ezt kívánta a résztvevőknek. Azt, hogy „egy új stílust, egy új értékrendet mutassanak be és képviseljenek a következő évben". Az esten felszólalt

Kiss-Rigó László

,

szeged-csanádi megyés püspök is, aki amellett, hogy értékes karácsonyi intelmeket fogalmazott meg, arról beszélt, hogy a politikát is lehet tisztességesen művelni.

Juhász András

, Kálvin téri vezető lelkész pedig azt hangsúlyozta a résztvevők előtt, hogy nem csak ilyenkor karácsonykor kell jobbnak lennünk, egész évben törekednünk kell arra, hogy jobbá váljunk - tudósít a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálatának sajtóközleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.