Közélet

Megyei kitüntetések – napi nyolc órában csak segítenek

Megyei kitüntetések – napi nyolc órában csak segítenek

2008. november 11., kedd
Megyei kitüntetések – napi nyolc órában csak segítenek

Fotók: Gémes Sándor

A Csongrád Megyei Önkormányzat a Szociális Munka Napja alkalmából tüntette ki kedden két, a szociális intézményi szférában dogozó munkatársát. Rozsnyainé Hódi Mária Mórahalomról és Dajka Józsefné Szentesről vehette át az oklevelet, emlékplakettet és a pénzjutalmat tartalmazó kitüntetést.

Az ünnepséget az újszegedi Rendezvényházban tartották, ahol a megyei közgyűlés elnökének,

Magyar Annának

a beszéde után adták át a díjakat, majd a Szegedi Nemzeti Színház művészei kedveskedtek a megjelenteknek egy csokorra való operett melódiával. Az előadás után állófogadáson vehettek részt a meghívottak.

Áldozatkész munka az elesettekért

Miután

Dajka Józsefné

, a Csongrád Megyei Önkormányzat Szentesi Egyesített Szociális Intézmény gondozónője és

Rozsnyainé Hódi Mária,

Mórahalom Város Önkormányzata Szociális és Igazgatási Osztályának vezetője átvette az elismerést, az elnök asszony beszédében elmondta, hogy büszke a megye összes szociális intézményére és az ott dolgozók áldozatos munkájára. A szociális otthonok az öregeknek, sérülteknek, árváknak, otthontalanoknak és a szenvedélybetegeknek jelentenek létbiztonságot. Magyar Anna kiemelte, hogy az összes intézményben 1926 férőhely van, ami 100 százalékos kihasználtsággal működik, ahol 1034 gondozó személyzet végez fáradságot nem ismerő munkát. Épp ezért a most kiosztott Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjak mind az 1034 alkalmazott elismerését is jelentik. A méltató szavak után a szegedi színház művészei -

Kerényi Mária, Kónya Krisztina

és

Cseh Antal

- szórakoztatták a megjelenteket, produkciójukat a közönség vastapssal jutalmazta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.