Közélet

Debrecenben a Richter: kimúlik a Biopolisz?

Debrecenben a Richter: kimúlik a Biopolisz?

2008. július 23., szerda
Debrecenben a Richter: kimúlik a Biopolisz?

Mint arról a SZEGEDma.hu már beszámolt, a Richter 15 milliárd forintos beruházással biotechnológiai úton előállított gyógyszeripari termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemet épít Debrecenben, így kormányzati támogatással 110 új munkahelyet teremt. A szegedi Fidesz szerint ez a lépés kegyelemdöfés a Tisza-parti Biopolisz program számára.

A Fidesz szegedi képviselőcsoportja nevében

Hüvös László

frakcióvezető ma délután sajtóközleményben reagált a Richter bejelentésére, illetve a beruházás kormányzati támogatásának hírére. A Fidesz közleménye úgy fogalmaz: ez a kormányzati lépés kegyelemdöfés a városvezetés és a kormányzat által megígért, új munkahelyek százait felvázoló szegedi Biopolisz programnak. „

Botka László

sorozatban kipukkanó választási ígéretlufijainak legnagyobbika semmivé vált. A Mercedes-beruházás elszalasztásánál még lehetett mentegetni a szánalmas bizonyítványt Szeged eltérő munkaerő-kínálatával, de a biotechnológia ügyében már ez is értelmetlen magyarázkodás” – fogalmaz az ellenzéki frakció. Mindezt azzal indokolják, hogy az MTA Szegedi Biológiai Központ és a Szegedi Tudományegyetem foglalkoztatja és ontja magából a biotechnológia kiváló szakembereit, ilyen jellegű tudásból tehát igazán nincs hiány a csongrádi megyeszékhelyen sem. „Amennyiben azt feltételezzük, hogy Botka László (MSZP) polgármesterként, országgyűlési képviselőként képes a legszerényebb mértékben is befolyásolni saját kormányának döntéseit, akkor totális személyes kudarca, hogy kormányzati támogatással sem képes – egy ellenzéki vezetésű várost megelőzve – Szegedre hozni egy olyan beruházást, melynek itt minden feltétele adott. Úgy tűnik, a városvezetés hozzáállásával, a megalapozatlan célokkal, a fogadókészség hiányával és alkalmatlanságával állunk szemben a szegedi szocialisták és szabad demokraták esetében, mely sorozatban szüli azon kudarcokat, melyek a város gazdasági fejlődését hosszú távon ellehetetlenítik” – áll a közleményben. A szegedi Fidesz-frakció személyesen Botka Lászlótól vár magyarázatot az újabb kudarc okaira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.