Illegális bevándorlás

Bakondi György szerint fontos a migráció ellenőrzése

Bakondi György szerint fontos a migráció ellenőrzése

2024. augusztus 9., péntek
Bakondi György szerint fontos a migráció ellenőrzése

A magyar kormány 2015 óta jelzi, hogy mennyire fontos a bevándorlás ellenőrzése, lehetőleg az Európai Unió határain kívül - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Fotó: MTI


Ám Nyugat-Európában 2015 óta nem volt olyan év, hogy ne történt volna a napokban Angliában elkövetett három halálos áldozatot követelő, vagy a Bécsben tervezetthez hasonló terrorcselekmény. Az ellenőrizetlen bevándorlás következtében jelennek meg bűnözésből élő, könnyen befolyásolható elemek - figyelmeztetett Bakondi György.

Nyugat-Európában a migráció által keltett feszültségek már elérték a lakosság ingerküszöbét, és a patrióta pártok is felfigyeltek erre a veszélyre. A belga miniszterelnök például arról beszélt nemrég, hogy mindent meg kell tenni az illegális migráció megállítására - tette hozzá.

Sok helyen nemzetállami megoldásokkal próbálkoznak, mert az uniós elképzelések nem működnek. 

Két súlyos veszély fenyeget: az egyik a terrorizmus, a közbiztonság romlása. A másik, ami Németországban megfigyelhető: megkönnyítik a migránsok számára az állampolgárság megszerzését, az ilyenek pedig a választásokon minden bizonnyal nem a nemzeti, konzervatív, keresztény pártokra fognak szavazni - magyarázta a miniszterelnök főtanácsadója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.