Illegális bevándorlás

Tíz határsértőt tartóztattak fel

Tíz határsértőt tartóztattak fel

2024. március 21., csütörtök
Tíz határsértőt tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. március 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen  tíz határsértőt tartóztattak fel.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Csongrád-Csanád vármegyében, 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén.  A járőrök Zala vármegyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel  Lentikápolna közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Lentikápolna közigazgatási területén 2024. március 20-án 2 óra 50 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy kínai állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 8, magát kínai állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.