Illegális bevándorlás

Négy határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

Négy határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 3., szerda
Négy határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

Kedden összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – ezt az Országos Rendőr-főkapitányság közölte szerdán. Mind a 4 férfit Csongrád-Csanád vármegyében, Röszkén találták.

 

 

Ugyanaznap a rendőrök 7 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szudáni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda számolt be, hogy vádemelési javaslattal zárult a nyomozás három litván embercsempész ügyében. Felidézték, hogy a bűnszervezet tagjai a gyanú szerint 2022-ben autókkal szállítottak – magukat indiai, pakisztáni és bangladesi állampolgárnak valló, de személyazonosságukat igazolni nem tudó – migránsokat Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba. A beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak 2022 augusztusában legalább négy alkalommal nyújtottak ily módon segítséget összesen több mint száz illegális migránsnak. Az egyik esetben az egyik férfi Dudaron tett ki autójából 25 külföldit, akiket a közeli erdőben elrejtőzve találtak meg a rendőrök. A másik esetben Zalaegerszegen akarták igazoltatni a másik embercsempészt, aki a rendőröknek nem állt meg, majd az árokba hajtott, aminek következtében több migráns meg is sérült. Volt olyan eset is, hogy egy kisteherautóban 37-en utaztak, ekkor az autót a harmadik férfi vezette.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.