Illegális bevándorlás

Érződik a magyar határon a szerbek szigorítása

Érződik a magyar határon a szerbek szigorítása

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 8., szerda
Fotó: Szerb belügyminisztérium
Érződik a magyar határon a szerbek szigorítása

A rendőrség által közzétett adatok szerint 35 főt akadályoztak meg a Magyarország területére történő illegális belépésben. A rendőrök Budapesten és Mórahalom közigazgatási területén 1-1 határsértőt tartóztattak fel.

Fotó: Szerb belügyminisztérium. 

 

Még október végén számoltunk be róla, hogy a szerb-magyar határon a felerősödött migrációs nyomás következményeként a rendőrség speciális egységeinek több száz tagja jelent meg az észak-bácskai térségben.

Az akció után láthatóan visszaszorult a határsértések száma. A migráció hosszútávú hatékonyabb kezelése érdekében pedig Szerbia és Magyarország a két belügyi tárca részvételével egy közös munkacsoport hozott létre. Megegyeztek, hogy egy magyar rendőr közösen a szerb kollégákkal mindig a terepen lesz az emberkereskedők letartóztatásakor annak érdekében, hogy minél könnyebben megvalósuljon az információcsere a felek között.

Ez a kapcsolat arról árulkodik, hogy több, mint működőképes, az elmúlt hét határrendészeti intézkedéseinek a száma jelentősen visszaszorult. Előfordult, hogy csupán egyetlen egy migráns jutott be Magyarország területére, a magát szírnek valló határsértőt Szeged közigazgatási területén kapták el.

 

 

 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.