Illegális bevándorlás

Újabb 65 határsértőt fogtak el a megyében

Újabb 65 határsértőt fogtak el a megyében

2021. október 23., szombat
Újabb 65 határsértőt fogtak el a megyében

Továbbra sem csillapodik a határsértők száma Csongrád-Csanád megyében. A cseh rendőrökkel együtt a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei és a honvédek újabb 65-öt tartóztattak fel.

Ma hajnalban 2 óra 30 perckor 17 fő, 4 óra 10 perckor 13 fő és 6 óra 10 perckor 35 fő határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom illetve Szeged külterületén. A csoportok tagjai szomáliai, palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatóságok a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány visszavezetné a tranzitzónákat. De ezen felül is egy átfogó javaslatcsomaggal szeretne előállni az Európai Parlamentnek, mivel a migrációs nyomás egyre fokozottabb. Legutóbb Öttömösnél fogtak el több mint 60-at a hatóságok.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

(via police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.