Hírzóna

Azonosítatlan repülő tárgy miatt riasztották a román légierőt

Azonosítatlan repülő tárgy miatt riasztották a román légierőt

2 órája
Fotó: szegedma archív
Azonosítatlan repülő tárgy miatt riasztották a román légierőt

Csütörtök délután egy ismeretlen repülő tárgy hatolt be Románia légterébe, ami miatt négy vadászgépet riasztottak, és a lakosságot óvóhelyekre figyelmeztették.

Egy kis méretű, azonosítatlan repülő tárgy hatolt be Románia légterébe csütörtök délután, amely miatt a légierő négy vadászgépét riasztották. A lakosságot figyelmeztették, hogy vonuljanak óvóhelyre, vagy maradjanak az épületek fedezékében, hogy elkerüljék a veszélyes tárgyak becsapódását.

Az MTI beszámolója szerint a Fekete-tenger felől érkező légi célpontot a radarok 17 óra körül észlelték a Mihail Kogalniceanu légi támaszponttól 150 kilométer távolságra. A spanyol légierő két F–18-as, valamint a román légierő két F–16-os harci gépe szállt fel a riasztás nyomán.

A mobiltelefonokra küldött RO-Alert üzenetek figyelmeztették a civil lakosságot, hogy óvóhelyekre vonuljanak, mivel fennállt a veszélye, hogy veszélyes tárgyak csapódhatnak be román területre. A célpont 19 óra körül repült be a román szárazföld fölé Eforie térségében, majd eltűnt a radarok képernyőjéről. A légiriadót 20 óra 15 perckor lefújták, és a vadászgépeket visszarendelték, mivel egyiküknek sem sikerült vizuális kapcsolatot teremtenie a tárggyal. Az eddigi adatok alapján a becsapódási zóna létezése sem valószínűsíthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.