Hírzóna

Gomolyfelhős, napos idő várható

Gomolyfelhős, napos idő várható

2024. július 25., csütörtök
Fotó: Márton Andrea
Gomolyfelhős, napos idő várható

Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. 

 

Szegeden a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 32 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

A mai napon fronthatás nem várható, azonban kánikulai időre számíthatunk, ami jelentős terhelést jelenthet még az egészséges szervezet számára is, különösen az idősek, gyermekek és krónikus betegségben szenvedők esetében. Fontos a megfelelő folyadékbevitel, legalább 2-3 liter vizet ajánlott fogyasztani. Kerüljük a közvetlen napsütést 11 és 15 óra között, és használjunk fényvédőt, ha kint tartózkodunk. A légkondicionált helyiségekben történő pihenés és a könnyű, szellős ruházat viselése is segíthet enyhíteni a hőség okozta megterhelést - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.