Hírzóna

Ezt mondta a merénylet utáni másodpercekben Donald Trump (videó)

Ezt mondta a merénylet utáni másodpercekben Donald Trump  (videó)

22 órája
Ezt mondta a merénylet utáni másodpercekben Donald Trump  (videó)

Az elnökjelölt először a cipőjével foglalkozott, majd harcra buzdította támogatóit.

Kép forrása: Trump Campaign Office/Anadolu/Getty Images

 

Szombaton, Pennsylvaniában merényletet követtek el Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki azonban kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A merénylet során egy Trump támogató életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek, az elkövetőt a helyszínen megölték.

Trump a lövések után egyből a pódium mögé bukott le, ahol a Secret Service ügynökök azonnal körülvették, védelmezve őt. Miután megerősítették, hogy a merénylőt lelőtték, a titkosszolgálati ügynökök le akarták kísérni a volt elnököt a színpadról, ám ekkor tisztán lehetett érteni, hogy Trump sokkos állapotban, csak a cipőjével foglalkozott; „Let me get my shoes!”; miután azonban megnyugodott, és felmérte a helyzetét, Trump a közönség felé fordult, és erőt jelképező mozdulatokkal a következőket kiabálta:

Küzdjetek, küzdjetek!

A támogatói pedig erre hangos „USA! USA!” felkiáltásokkal válaszoltak. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.