Hírzóna

Megtámadták Donald Trumpot

Megtámadták Donald Trumpot

Pennsylvania állambeli választási gyűlésén

Kibédi Péter
2024. július 14., vasárnap
Megtámadták Donald Trumpot

Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról.


Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és a korábbi amerikai elnök megsérült, de saját lábán hagyta el a pódiumot. A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen Donald Trump beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Az elnökjelölt a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.
 

Donald Trumpot ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt, később közölték, hogy biztonságban van a politikus. A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Orbán Viktor üzent Donald Trumpnak a merénylet után

A magyar miniszterelnök az X közösségi oldalon üzent az amerikai elnökjelöltnek.

Gondolataim és imáim az elnökkel vannak ezekben a sötét órákban

 – fogalmazott.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.