Hírzóna

Elhunyt Smile, az egyik legjobb magyar mentőkutya

Elhunyt Smile, az egyik legjobb magyar mentőkutya

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 9., kedd
Elhunyt Smile, az egyik legjobb magyar mentőkutya

Az Országos Katasztrófavédelem közölte, hogy Smile, az Életjel Mentőcsoport „apró, de nem csekély jelentőséggel bíró tagja örökre elhagyta a bandát”.

 

A 2023 elején történt törökországi földrengésnél is segített a mentésben a tacskó, a csapat tagja volt. 

Tulajdonképpen mindig is önálló döntéseket hozott, de megengedte társának, Turi Lacinak, hogy azt higgye, ő a főnök. Smile 13 évvel ezelőtt pontosan tudta, hogy ha elég kedvesen mosolyog ki abból a vásári ketrecből, amelyikben Laci észrevette, akkor még keresőkutya lehet belőle, több országba is eljuttathatja a gazdáját, és hősies helytállásáról cikkeket írnak majd a lapok”

– írták az Országos Katasztrófavédelem Facebook-posztjában, amelyben fotókat is közzétettek az állatról.

„Smile nemcsak a romos, veszélyes terepen, a földi poklokban tudta, mi a dolga, hanem az előkelő fogadásokon, nagykövetségeken, cifra társaságban is elég jól viselkedett. Most azért elég nagy próbatétel elé állította a gazdáját. Lacinak úgy kellene a továbbiakban mosolyognia bajbajutottra, segítségkérőre, menekülőre, hogy Smile már nem lesz ott mellette, nem segít neki, nem mosolyog vele soha többet.”

13 év egy kiskutya életében egy teljes életpálya. Köszönjük, Smile…

– búcsúztak a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.