Hírzóna

Tűzvész miatt evakuáltak görögországi településeket (Videó)

Tűzvész miatt evakuáltak görögországi településeket (Videó)

Településeket is veszélyeztetnek az erdőtüzek.

2024. június 22., szombat
Fotó: AFP
Tűzvész miatt evakuáltak görögországi településeket (Videó)

Ándrosz és Szalamina szigetén, valamint Görögország más részein is erdőtüzek pusztítanak. Szombaton országszerte több száz tűzoltó küzdött a viharos erejű szél gerjesztette lángokkal. Az Égei-tengeren fekvő Ándroszon több mint harminc tűzoltó oltotta a lángokat két repülő és öt helikopter támogatásával.

A szigeten óvatosságból négy települést evakuáltak. A tűzoltóság szóvivője szerint további erősítést várnak a nap folyamán. Hozzátette: egyelőre sérülésekről vagy anyagi károkról nem kaptak jelentést. A meteorológusok szerint idén nyáron kivételesen korán kezdődött a forró, száraz, szeles időjárás.

A Peloponnészoszi-félszigeten is számos erdőtűz pusztít, pénteken egy ötvenöt éves férfi hunyt el kórházban, aki a félsziget nyugati részén, Iliában szenvedett égési sérüléseket. A tűzoltóknak szombaton az Athéntól nyugatra fekvő Szalamina-szigeten és a fővárostól harminc kilométerre keletre is sikerült megfékezniük az erdőtüzeket.

Emlékezetes, tavaly súlyos erdőtüzek pusztítottak Görögország-szerte, a sorozatos természeti katasztrófa több tucat halálos áldozatot követelt. 

Tízezreknek kellett elhagyniuk az otthonaikat és több ezer nyaraló került életveszélybe. Sokan Görögországban ragadtak. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.