Hírzóna

A sok napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet

A sok napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet

2024. június 23., vasárnap
A sok napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de általában többórás napsütésre számíthatunk.

Reggelig, délelőttig a Dunától keletre várhatóak még záporok, zivatarok, amelyek fokozatosan lecsengenek. Napközben egyre inkább az ország középső harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérhetik, zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 24 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket.

Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.