Hírzóna

Mihálffy Béla: a kormány továbbra is támogatja a Homokhátság mezőőrszolgálatait

Mihálffy Béla: a kormány továbbra is támogatja a Homokhátság mezőőrszolgálatait

A legfontosabb az emberek biztonsága és a külső határok őrizete.

2024. március 13., szerda
Mihálffy Béla: a kormány továbbra is támogatja a Homokhátság mezőőrszolgálatait

A kormány támogatásáról Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is beszámolt Facebook oldalán.

Fotó: Mirkó István

 

"A kormány 2024-ben is támogatja a homokhátsági települések mezőőr-szolgálatait összesen több mint 150.000.000 forint forrással!" - írta bejegyzésében Mihálffy Béla.

 

Az országgyűlési képviselő nemrég a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben  hangsúlyozta, hogy a Homokhátságon élők mindennap tapasztalják az illegális migráció jelentette negatív hatásokat. A migráció rendkívül összetett problémát jelent. A településeken, a földeken és az erdőkben áthaladó migránsok milliós károkat okoznak a természetben, valamint a terményekben. Mindenen keresztültaposnak, még a fóliaházakat is szétvágják. A masírozó migránsok megfélemlítik a települések főleg idős lakóit.

Ezért hozták létre a települések a mezőőri szolgálatot, amivel a rendőrség, valamint a határőri szolgálatok munkáját is segíteni lehet. A migráció mellett a másik jelentős problémát az embercsempészek okozzák, akik helyismeret nélkül, életveszélyesen közlekedve, nemegyszer halálos balesetet okozva szállítják a határon átjutó migránsokat. 

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő elmondta, folyamatosan azon dolgoznak a kormánnyal közösen, hogy a térségben élők visszakaphassák a nyugodt életüket. Szolgálatba álltak a határvadászok, akik a kerítés mellett tartóztatják fel az illegális migránsokat. A határon átjutó migránsokat pedig emberfeletti munkával igyekeznek feltartóztatni a polgárőrök, a mezőőrök, valamint a rendőrök. Csak dicsérni tudom a tevékenységüket, kiemelve a polgárőröket, akik társadalmi munkában végzik a feladatukat.

A kormány számára a legfontosabb az emberek biztonsága és a külső határok őrizete. Enélkül nem lehet belső biztonságról beszélni.

A magyar kormány erőn felül teljesítve, mindent megtesz a déli határ védelme érdekében. Viszont a brüsszeli migrációs politikában változásra van szükség, ők ugyanis migránsgettókat akarnak, és tovább erőltetik a migrációt. 

- nyilatkozta az országgyűlési képviselő.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.