Politika

Mihálffy Béla a Magyar Nemzetnek adott interjút

Mihálffy Béla a Magyar Nemzetnek adott interjút

Mihálffy Béla: Büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló településeket és közösséget képviselhetek az Országgyűlésben.

2024. március 6., szerda
Fotó: Mirkó István
Mihálffy Béla a Magyar Nemzetnek adott interjút

A kormánnyal közösen azon dolgozunk, hogy a beruházásnak Szegeden és a Homokhátságban élők mind nyertesei legyenek – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a BYD elektromosautó-gyártó letelepedéséről. A politikus beszámolt a déli határ mentén az illegális migráció jelentette problémákról, valamint azok kezeléséről is.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő nyilatkozott a Magyar Nemzetnek  Fotó: Mirkó István. 

 

BYD beruházás kezdete

 

Mihálffy Béla elmondta, a BYD döntését több hónapon át tartó előkészítő munkálatok előzték meg, Kínában és Szegeden egyaránt. "Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel még a nyár folyamán kint jártam Kínában, és lenyűgöző volt az a technológiai fejlettség, amit ott láttam. A beruházók nagy lehetőséget láttak Szeged elhelyezkedésében, mind logisztikai, mind pedig ellátási szempontból.

A döntésben kulcsszerepet játszott a Szegedi Tudományegyetem, amely jelentős tudást biztosít.

Az egyetem a régió tudományos, kutatási és technológiai központja, ahol évről évre kiváló szakembereket képeznek ki. Ők a BYD gyárában munkához is juthatnak. Meghatározó szempont volt a befektetőknek az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem több felsőoktatási intézettel szoros kapcsolatot ápol, többek között kínai egyetemekkel is. Kiemelte, hogy nem tudták volna megnyerni a beruházási versenyt, ha az elmúlt 14 évben a kormány nem hajtotta volna végre a keleti nyitás politikáját.

Jelenleg a magyar gazdaságtörténet egyik legfontosabb beruházása zajlik Szegeden, ami több milliárd eurós beruházás és több ezres nagyságrendű új munkahelyet teremt. 

A kormánnyal közösen azon dolgozunk, hogy a beruházásnak Szegeden és a Homokhátságban élők mind nyertesei legyenek. 

- tette hozzá.

Mindez tovább erősíti a magyar gazdaság pozícióit, erősíti a hosszú távú gazdasági növekedés alapjait, egyúttal pedig hazánk szerepét is a globális elektromosautó-ipari átállásban. A gyártás jövőre fog megindulni, és várhatóan 2025-ben legördül az első Magyarországon gyártott BYD autó a futószalagról.

Van egy mítosz a szegedi balliberális oldalon, hogy a kormány nem támogatja a várost, ám az utóbbi időben számos ügyben meg tudtuk mutatni, hogy a kormány a szegediek pártján áll. Ennek a csúcsa a BYD-beruházás, ami nem valósulhatott volna meg akkor, ha a kormány nem támogatja a szegedieket

- hangsúlyozta Mihálffy Béla.

A képviselő bízik benne, hogy a szegediek a kormány által nyújtott támogatásokat látva érzékelik, hogy ez a baloldali retorika hamis. "A saját közpénzből fenntartott propagandagépezetükön keresztül folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szegediek azt gondolják, hogy a kormány minden intézkedése rossz. Azt gondolom, mindannyiunk közös érdeke, hogy ez a félrevezetés befejeződjön. Nem lehet a szegedieket félrevezetni."

 

Illegális migráció

 

Az itt élők mindennap tapasztalják az illegális migráció jelentette negatív hatásokat. A migráció rendkívül összetett problémát jelent. A településeken, a földeken és az erdőkben áthaladó migránsok milliós károkat okoznak a természetben, valamint a terményekben. Mindenen keresztültaposnak, még a fóliaházakat is szétvágják. A masírozó migránsok megfélemlítik a települések főleg idős lakóit. 

Ezért hozták létre a települések a mezőőri szolgálatot, amivel a rendőrség, valamint a határőri szolgálatok munkáját is segíteni lehet. A migráció mellett a másik jelentős problémát az embercsempészek okozzák, akik helyismeret nélkül, életveszélyesen közlekedve, nemegyszer halálos balesetet okozva szállítják a határon átjutó migránsokat. 

A hatóságok folyamatosan dolgoznak az embercsempészek feltartóztatásán. Arról a problémáról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az embercsempészek sokszor hátrahagyják a korábban használt gépkocsijukat. Ezek a járművek azután az utak mentén vagy az erdőkben, sokszor balesetveszélyesen, környezetüket szennyezve, elhagyatottan várják a sorsukat. A kormányhivatallal összefogva a gazdátlan járműveket elszállíttattuk, amivel megkezdődött a Homokhátság megtisztítása a migráció okozta problémáktól. A következő feladat pedig az, hogy a migránsok által eldobált szemetet is összeszedjük. A jelenlegi szabályok szerint ha valakinek hulladék van a területén, akkor annak az elszállításáért a tulajdonos a felelős, ám ők nem hibásak azért, mert a szemét a területükre került. A célom az, hogy az itt élők minél előbb visszakaphassák az életterüket.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő elmondta, folyamatosan azon dolgoznak a kormánnyal közösen, hogy a térségben élők visszakaphassák a nyugodt életüket. Szolgálatba álltak a határvadászok, akik a kerítés mellett tartóztatják fel az illegális migránsokat. A határon átjutó migránsokat pedig emberfeletti munkával igyekeznek feltartóztatni a polgárőrök, a mezőőrök, valamint a rendőrök. Csak dicsérni tudom a tevékenységüket, kiemelve a polgárőröket, akik társadalmi munkában végzik a feladatukat. 

A kormány számára a legfontosabb az emberek biztonsága és a külső határok őrizete. Enélkül nem lehet belső biztonságról beszélni.

"Az Európai Unió migrációs politikája megbukott, amit újra kell gondolni. A határ mellett nap mint nap tapasztaljuk, hogy mit jelent a migráció. Sem itt, sem máshol nincs szükségünk az EU által erőltetett migránsgettókra. Jobb, ha bele sem gondolunk abba, mi történt volna akkor, ha a baloldal hatalomra kerülve lebontotta volna a határkerítést."

A magyar kormány erőn felül teljesítve, mindent megtesz a déli határ védelme érdekében. Viszont a brüsszeli migrációs politikában változásra van szükség, ők ugyanis migránsgettókat akarnak, és tovább erőltetik a migrációt. 

- nyilatkozta az országgyűlési képviselő.

Az európai parlamenti választás jó alkalom lesz arra, hogy a magyarok elmondják a véleményüket az uniós vezetők közveszélyes migrációs terveiről.

Célkitűzések

 

"Az országgyűlési választások kampányában azt ígértem, hogy szívvel-lélekkel fogok dolgozni Szegedért és a Homokhátságért. A parlamentben elmondott felszólalásaim során már mindegyik településről, amely a választókörzetembe tartozik, szót ejtettem. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló településeket és közösséget képviselhetek az Országgyűlésben. 

A települések rendezettek, a Magyar falu programnak köszönhetően olyan fejlesztések valósulhattak meg, amelyeket a települések önerőből nem biztos, hogy meg tudtak volna csinálni.

Támogatást szereztünk a Homokhátság vízvisszapótlásának biztosításához, továbbá az energiaválság idején a kormányzattal közösen nyitva tartottuk a sportlétesítményeket is. A jövőben pedig folytatni szeretnénk a Homokhátság megtisztítását."

Rendszeresen egyeztetek a város érdekében a kormánnyal, a kormányhivatallal, valamint az olyan meghatározó szegedi szereplőkkel, mint az egyetem. Dolgozunk Szegedért, és biztos vagyok benne, hogy a szegediek ezt értékelik.

 

Teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.