Hírzóna

A növény- és állatvilágot károsítja a migránsok Homokhátságon hagyott szemete (galéria)

A növény- és állatvilágot károsítja a migránsok Homokhátságon hagyott szemete (galéria)

2024. március 23., szombat
A növény- és állatvilágot károsítja a migránsok Homokhátságon hagyott szemete (galéria)

Mihálffy Béla, a Homokhátság országgyűlési képviselője osztotta meg az embertelen környezetet ábrázoló képeket. Elsősorban kiemelte, hogy hatalmas károkat okoznak a természetben a migránsok által eldobált szemetek.

Fotó: Mihálffy Béla Facebook oldala

 

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány célja az illegális hulladéklerakók felderítése, megszüntetése, illetve a természetes vizek védelme.

A kormányzat támogatásának köszönhetően mostmár a polgárőrség is bekapcsolódhat az illegális hulladéklerakók felderítésébe és felszámolásába. Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő Koncz Zsófia miniszterhelyettes és Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadójának társaságában Mórahalmon csatlakozott a polgárőrök illegális hulladéklerakók felderítő akciójához és a szeméttelep felszámolásához.

Az illegális hulladéktelepek mellett a migránsok által halmokban eldobált szeméttelepek jelentik a legnagyobb problémát

- hangsúlyozta. 

 

Hatalmas károkat okoznak a természetben a migránsok által eldobált szemetek! 

- húzta alá a politikus.

A migránsok korábbi gyülekezőpontján a hátrahagyott hulladék között még egy kis nyuszit is találtak.

 

Ilyen és ehhez hasonló hulladék halmokkal van tele a déli határmenti települések környezete, ahol a természetet és az állatvilágot károsítva gyűlnek halmokban. Ennek hamarosan vége!

- jelentette ki Mihálffy Béla.

A Kormány támogatásával mostmár a polgárőrség is korszerű eszközökkel részt tud venni a hulladéklerakók felderítésében és felszámolásában! Köszönjük a munkájukat!

- tette hozzá.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.