Hírzóna

Mihálffy Béla: A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe

Mihálffy Béla: A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe

2024. március 22., péntek
Mihálffy Béla: A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe

A Homokhátság országgyűlési képviselője Koncz Zsófia miniszterhelyettessel, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki tanácsadóval és Nógrádi Zoltán polgármesterrel köszönte meg a polgárőröknek az áldozatos munkájukat.

Fotó: Mihálffy Béla Facebook oldala

 

A polgárőrök is bekapcsolódnak az illegális hulladéklerakók felderítésébe a kormány támogatásával!

- írta bejegyzésében Mihálffy Béla.

Koncz Zsófia miniszterhelyettessel, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki tanácsadóval és Nógrádi Zoltán polgármesterrel köszöntötték meg a polgárőröknek az áldozatos munkájukat, amit önkéntesen végeznek a biztonságunk érdekében.

A kormány célja, az illegális hulladéklerakók felderítése, megszüntetése, illetve természetes vizeink védelme. Ennek a célnak a megsegítésére kaptak új eszközöket és támogatást a polgárőr szervezetek.

Ahogy fogalmazott a politikus, "mi itt a déli határ térségében a migráció miatt különösen pontosan tudjuk, hogy mit jelent és milyen károkat okoznak az illegális hulladéklerakók."

A polgárőrök feladata elsősorban az illegális lerakók felderítés lesz. Ezekről bejelentést tesznek az önkormányzatoknak, amennyiben pedig olyan mértékű a környezetszennyezés, a rendőrségnek. Dokumentálják a történteket, összegyűjtik az elkövetőkre utaló bizonyítékokat, alkalmanként pedig maguk is részt vesznek a szétszórt hulladék összegyűjtésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.