Hírzóna

Ismét botrányba keveredett, a Szegeden is egyre aktívabb szélsőbaloldali Szikra Mozgalom

Ismét botrányba keveredett, a Szegeden is egyre aktívabb szélsőbaloldali Szikra Mozgalom

Kocsis Máté határozott fellépést ígért

Kovács György
2024. február 21., szerda
Ismét botrányba keveredett, a Szegeden is egyre aktívabb szélsőbaloldali Szikra Mozgalom

Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz irodát - írja közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az elkövető az a 27 éves Nyulasi Tamás, aki Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt. 

A szélsőbaloldali, antifa Szikra Mozgalmat és annak vezetőjét, Jámbor Andrást talán nem kell bemutatni a szegedieknek, ugyanis 

a momentumos Mihálik Edvin körül rendszeresen felbukkannak. 

Emlékezetes, tavaly Rákosi jelmondatával reklámozták Mihálik Edvin és a Jámbor András közös szegedi eseményét. Az együttműködésük pedig az idei évben is folytatódott, a püspöki hivatal előtt is közösen tüntettek, ahol egy méretes molinóval ki is fejezték jelenlétüket. A demonstráción így a szélsőbaloldali megnyilvánulások sem maradtak el, olyan táblák is láthatóak voltak, hogy "Több fát, kevesebb csuhást!".

A szélsőbaloldali, antifa Szikra Mozgalom a Momentum által szervezett szegedi tüntetésen. Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

Kocsis Máté megjegyzi, a múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja. Az is érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett, majd azt mondta azért, mert a Pázmány egyetem bejárásán volt. 

Azonban az egyetem és önkormányzat közötti ésszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz irodát (vele ellentétben én a környéken nőttem fel), tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra. 

A frakcióvezető emlékeztetett, Pikó András jogos indulatnak nevezte a támadást, noha a baloldali politikus hozzátette, az érthető jogos indulat nem jogosít fel az erőszakra.

Mondja mindezt úgy a polgármester, mintha az irodában dolgozó alkalmazottaknak, családanyáknak, idős segítőknek bármi köze lenne “az elmúlt napok eseményeihez” és a “jogos indulat” megalapozott és jól célzott lenne velük szemben

- fogalmazott a kormánypárti politikus. Ennek ellenére Kocsis Máté azzal nem vádolja Pikót, hogy ő szervezte volna meg a támadást, csupán azzal, hogy a polgármester nem képes rendet tartani sem a kerületében, sem a saját aktivistái között.

 

A szélsőbaloldali, antifa Szikra Mozgalom vezetőjét, Jámbor Andrást vádolja több pontban

Kocsis Máté azzal vádolja Jámbor Andrást, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki. Kiemelte, a sunyi támadást az antifa Nyulasi Tamás követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. Közös fotók, akciók és közösségi médiás kapcsolatok tanúskodnak erről. 

A nemzetközi antifa terrorszervezet követte el tavaly Magyarországon a véres utcai támadásokat, amelyekről Jámborék Mérce nevű neomarxista lapja elismerően írt

- jegyezte meg. Majd sorolta, Jámbor volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjünk tőle bocsánatot a meghurcoltatásért. A sors fintora, hogy ugyanennek az embernek a lakásán később 70 ezer (!) gyermekpornográf képet találtak, igaz nem az övé volt, hanem az élettársáé, aki viszont szintén antifa volt, míg fel nem akaszotta magát. 

A frakcióvezető hozzáfűzte, Pikó polgármester azért a 70 ezer megalázott gyermekért persze nem érzett jogos indulatot.

És ha már itt tartunk - bár nem szeret az ember ilyenekről beszélni -, a lakóhelyem kapuján és postaládájában olykor elhelyezett, saját és gyermekeim testi épségét fenyegető üzenetek is az antifa terrorszervezet tagjainak művei. Ahogy egy hozzám eljuttatott, magyar antifák között zajló üzenetváltásból is kiderül: “Kocsis Mátét addig kell bullyingolni (értsd: megfélemlíteni), amíg el nem tűnik a politikából”.

 

Szóval eddig és ne tovább, antifák! Nem félünk, és nem toleráljuk az erőszakot, amit behoztatok a magyar közéletbe. A mai állam nem tűri a vérontást (a Gyurcsány-féle állam maga szervezte), én pedig nem tűröm a sunyiságotokat, fenyegetéseiteket! 

 

Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival! 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.