Hírzóna

Jelentősen emelkedik a szakképzésben oktatók bére (videó)

Jelentősen emelkedik a szakképzésben oktatók bére (videó)

2024. január 21., vasárnap
Jelentősen emelkedik a szakképzésben oktatók bére (videó)

A szakoktatók a február eleji utalásnál már a megemelt fizetésüket kapják jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a közösségi oldalán.

 


A miniszter a videóban elmondta, mint ismeretes, 2024. január elsejétől a köznevelésben dolgozó tanárok és óvónők fizetése 32,2 százalékkal emelkedik. A magyar oktatás rendszernek oszlopos része a szakképzés is. A magyar kormány saját költségvetési forrásból itt is biztosítja a 32,2 százalékos fizetésemelést a huszonnégyezer kolléga számára- ismertette Csák János.

A legutóbbi kormányinfón is központi téma volt a béremelés:

 

Csák János rámutatott, a magyar kormány megbecsülését bizonyítja az,

hogy a köznevelés mellett a szakoktatásban, a szakképzésben is biztosítjuk ezt a fizetésemelést, és azt reméljük, az eddig is kiválóan teljesítő tanári karunk a szakképzésben is, továbbra is kitartóan a gyerekek, a jövő nemzedék érdekeit szem előtt tartva fogja fölkészíteni a fiatalokat arra, hogy bárhol a világon megállják a helyüket.


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.