Hírzóna

Óriási razzia indul hétfőtől a magyar utakon: erre vadásznak a rendőrök

Óriási razzia indul hétfőtől a magyar utakon: erre vadásznak a rendőrök

Márton Andrea
2023. december 11., hétfő
Óriási razzia indul hétfőtől a magyar utakon: erre vadásznak a rendőrök

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót december 11. és 17. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki - írja a police.hu.

Fotó: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség Facebook oldaláról

 

Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2023. december 11. és 17. között. Nemrég a rendőrség közzétette, összesen 521 659 alkalommal használtak alkoholszondát járművezetők ellenőrzésére a rendőrök 2023 első tíz hónapjában. 4244 alkalommal mutatott pozitív értéket a szonda tíz hónap alatt, ami az összes ellenőrzés 0,81 százaléka.

A rendőrségi statisztika szerint összesen 861 olyan balesetet okoztak ittas járművezetők tíz hónap alatt idén, amelyben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett valaki. Ez az összes személysérüléses közúti közlekedési baleset 7,2 százaléka idén. Évtizedes összevetésben kedvező arány, azonban az ittasan okozott balesetek más kategóriát képviselnek ahhoz képest, mint amikor valaki forgalmi szituációban hibát vét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.