Hírzóna

Újabb túszok szabadultak ki, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek

Újabb túszok szabadultak ki, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 27., hétfő
Újabb túszok szabadultak ki, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek

A katari kormány közvetítésének köszönhetően vasárnap újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, 13 izraelit és 4 külföldit adott át a Hamász terrorszervezet majdnem hétórás késlekedés után a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának. A kiszabadult túszok között volt egy magyar állampolgársággal is rendelkező nő, Noga Weisz.

Szijjártó Péter megköszönte a katari kormánynak a segítséget, és egyúttal remélte, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. Ez így is történt, az újabb hírről a külügyminiszter ismét beszámolt a Facebook oldalán.

Jó hírt tudok megosztani a magyar túszokért aggódókkal: a katari kormány közvetítésének köszönhetően ma újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek. 

Ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, akik az Izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartoztak, tehát a nők és gyermekek.

A katari államminiszter kollégának köszönetemet fejeztem ki azért, hogy az ígéretüknek megfelelően segítették a magyar túszok kiszabadulását.

 

Borítókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.