Hírzóna

Mórahalom: tilos szárnyast vinni a vásárba

Mórahalom: tilos szárnyast vinni a vásárba

Márton Andrea
2023. november 18., szombat
Mórahalom: tilos szárnyast vinni a vásárba

A madárinfluenza miatt a november 19-i vasárnapi mórahalmi vásárban tilos szárnyast árulni - tette közzé a mórahalmi önkormányzat a honlapján.

Ahogy már korábban megírtuk Csongrád-Csanád vármegyében is megjelent a madárinfluenza. A Szegedi Vadaspark még a vírus megjelenése előtt, átmenetileg nem fogad madarakat a természetvédelmi mentőközpontban.

Pénteki napon cikkünkben megírtuk, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park figyelmeztette azokat,  akik a mai napra meghirdetett XII. Fehértavi Darvadozás rendezvénysorozaton vesznek részt. A hétvégére meghirdetett esemény kapcsán az alábbiak betartását kérte:

  • a résztvevőket, hogy a kihelyezett fertőtlenítési pontokon minden külső helyszínen szervezett programra történő be -és kilépéskor végezzék el a lábbelik fertőtlenítését
  • aki tetemet vagy legyengült darut talál, ne fogja meg! A helyszín pontos megjelölésével jelezzék a helyszínen a Nemzeti Park kollégáinak, és ők gondoskodnak a madárról
  • a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt

Bővebb információk a madárinfluenza-járvánnyal kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhetőek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.