Hírzóna

A Momentum már készül a bukásra

A Momentum már készül a bukásra

Nem állnak túl jól

Kovács György
2023. november 9., csütörtök
Fotó: Horváth Péter Gyula
A Momentum már készül a bukásra

A napokban számoltunk be arról, hogy jelentősen átrendeződik az ellenzéki erőviszony, az ellenzéki kötődésű Republikon felmérése szerint jövőre csupán 1 mandátumot szerez a Momentum, azaz Donáth Annának, vagy Cseh Katalinnak távoznia kellene az Európai Parlamentből.

Fotó: Horváth Péter Gyula. 

 

Az ATV parlamenti forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Momentum két képviselője megosztaná egymás között a mandátumot, a ciklus egyik felében egyikük, a másikban másikuk lenne a Momentum EP-képviselője.

Az üggyel kapcsolatban megkeresték Donáth Annát, akinek a válasza úgy is értelmezhető, hogy megerősíti az információkat, Donáth ugyanis azt felelte: Cseh Katalinnal mindketten munkájuk folytatására készülnek. Csakhogy a 7 százalékos népszerűségükkel erre igencsak csekély esélyük van. Reálisan az MSZP-vel és az MKKP-val kerülnek képviseleti szinten egy szintre. 

Donáth Anna azt is elmondta, hogy 2026-ban, amennyiben úgy érzi, a kormányváltás ügyét Magyarországon tudja segíteni, akkor visszatér.

Azaz minden bizonnyal Donáth Annát küldik ki 2024-ben, 2026-ban pedig Cseh Katalin veheti át a helyét.

 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.