Hírzóna

Kapitális pontyok érkeztek Csongrád-Csanád vizeibe (galéria)

Kapitális pontyok érkeztek Csongrád-Csanád vizeibe (galéria)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 20., hétfő
Kapitális pontyok érkeztek Csongrád-Csanád vizeibe (galéria)

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 6 kilogramm feletti pontyok telepítését végezte a zárt horgászvizein. Erről a szövetség számolt be közösségi oldalán.

Fotó: HECSMSZ

 

Az előzetes tervnek megfelelően összesen 15 mázsa 6 kg feletti állomány került vármegyénk kiemelt horgászvizeiben - írták. Az Atkai-holtágba 612 kg, a Gyálai-holtág egyes szakaszaiba (Lisztes, Sárgás, Görbe) 610 kg, valamint a Maty-éri víztározóba 308 kg ponty került.

Idén először - 2023 őszén - a Magyar Országos Horgász Szövetség új pályázati jogcímen meghirdette a ÁPFE-V/8/2023. számú „Horgászvizek ponty törzsállomány fejlesztése” jogcímű halállományfejlesztési pályázatát, melyen a HECSMSZ sikeresen pályázott. 

Az érkező halak védelmének érdekében a telepítésen halőreink nagy létszámban vettek részt, a szállító tartályokból egyszerre 2-3 darabot kiemelve, a vízbe gázolva engedték szabadon őket, hogy minél kevésbé sérüljenek. A telepítés dokumentációjának érdekében néhány példányt lefotóztunk, mérlegeltünk, ám igyekeztünk, hogy minél kevesebb időt töltsenek a pontybölcsőben, minél hamarabb úszhassanak ők is társaik után.

A Csongrád-Csanád vármegyei horgászélettel legújabb cikksorozatunk bővebben foglalkozik hétről hétre.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.