Hírzóna

Hétfőtől módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok Cegléd és Szeged között

Hétfőtől módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok Cegléd és Szeged között

2023. szeptember 9., szombat
Hétfőtől módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok Cegléd és Szeged között

Pályakarbantartási munkálatok miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-től november 16-ig Cegléd és Szeged között – közölte a MÁV. A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint járnak majd a vonatok. A pótlóbuszok azonban a szegedi Nagyállomás helyett Rókusról indulnak és oda is érkeznek. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint ahogy a vonatok indulnának a Szeged vasútállomásról, ezért a főváros és a megyeszékhely között akár 40-60 perccel is hosszabb utazási idővel kell számolni. Utazás előtt ezért érdemes tájékozódni.

  • A Napfény InterCity-k helyett pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten.
    A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40-60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.
  • A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően – október 23. kivételével. A személyvonatok közelekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.
  • A pótlóbuszok Szegeden kivétel nélkül Rókus állomástól indulnak és oda is érkeznek. Szegeden belüli utazáshoz a TramTrain járatok állnak rendelkezésére, melyeken a vágányzár ideje alatt elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.
  • A vasútvillamosok mellett a Mars tér érintésével több gyorsjáratú kisegítő buszjárat is indul a reggeli és késő esti órákban Szeged-Rókustól, illetve a hajnali órákban Szeged állomástól – biztosítva a csatlakozást a kiskunfélegyházi pótlóbuszokhoz.

A részletes menetrendet itt tudja megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.