Hírzóna

Meghalt a szerbiai iskolai lövöldözés egyik sebesültje

Meghalt a szerbiai iskolai lövöldözés egyik sebesültje

2023. május 15., hétfő
Meghalt a szerbiai iskolai lövöldözés egyik sebesültje

Tizenkét nappal az ámokfutás után belehalt sérüléseibe az a diáklány, akit a 13 éves elkövető fejbelőtt a belgrádi iskolai lövöldözés során.

A szerbiai egészségügyi minisztérium közleménye szerint a 13 éves lányt május 3-án súlyos fejsebesüléssel szállították kórházba, a lövés a koponyáját érte. A lány több műtéten is átesett, de állapota végig válságos maradt, míg végül hétfőn belehalt sérüléseibe.

Mint arról lapunk is beszámolt, május 3-án nyolc diák és egy biztonsági őr halt meg egy belgrádi általános iskolában, amikor egy hetedikes diák lövöldözni kezdett. Az esetet követően a szerb kormány több intézkedést is kilátásba helyezett, többek között, hogy az ország minden iskolájában állandó rendőri felügyeletet vezetnek be, és megkezdik a büntetőjogi felelősségre vonhatóság alsó korhatárának a 14-ről 12 évre való csökkentését. Ez utóbbi azért merült fel, mert a gyilkos hetedikes diák még nem töltötte be a 14. életévét, így nem büntethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.