Hírzóna

Több gyermek is meghalt a belgrádi iskolai lövöldözésben

Több gyermek is meghalt a belgrádi iskolai lövöldözésben

2023. május 3., szerda
Több gyermek is meghalt a belgrádi iskolai lövöldözésben

A szerbiai belügyminisztérium közleménye szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

A szerb sajtó korábban meg nem erősített hírekre hivatkozva közölte, hogy a tanárnő is belehalt a mellkasi sérülésekbe.

A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.

A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

Novák Katalin részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak

,,Magyarország nevében szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet Vucic elnöknek és rajta keresztül a szerb nemzetnek, valamint a belgrádi iskolában történt tragikus lövöldözésben életüket veszítettek családjainak. Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért" - írta Twitter-üzenetben Novák Katalin.

https://twitter.com/KatalinNovakMP/status/1653704344942923783?cxt=HHwWjsC-veHVkfMtAAAA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.