Hírzóna

Ötvenegy kisbolt fejlődhet a vármegyében

Ötvenegy kisbolt fejlődhet a vármegyében

2023. április 10., hétfő
Ötvenegy kisbolt fejlődhet a vármegyében

Huszonhárom vármegyei település ötvenegy kisboltja nyert a Magyar Falu programban-olvasható a program hnlapjáról. A kormány a kistelepülések szolgáltatási színvonalának növelése érdekében hirdette meg a kisboltok támogatását a Magyar Falu programon keresztül. A kiírás szerint a kétezer fő alatti településeken kisboltot működtető, vagy nyitni szándékozó vállalkozások pályázhattak, amelyek

ingatlanvásárlásra, fejlesztésre, eszközbeszerzésre és bértámogatásra is fordíthatják az elnyert összeget.

A falvakban élők mindennapjainak megkönnyítésére a tervek szerint a boltokban az élelmiszerek mellett egyéb termékek, piaci szolgáltatások, például vény nélkül kapható gyógyszerek és postai szolgáltatások is elérhetők lesznek.

A vármegyei települések kisboltjainak többsége 2,7 millió forintot nyert a pályázaton, egy kisebb részük megkapta a maximális 3 millió forintot, és csak kettő van, amelyik kevesebb mint másfélmillió forintot nyert.

A SIKERESEN PÁLYÁZÓ TELEPÜLÉSEK

Ambrózfalván,Bakson, Csanádalbertiben, Csengelén, Derekegyházon,Dócon, Fábiánsebestyénben, Felgyőn, Ferencszálláson, Királyhegyesen, Köbekházán, Magyarcsanádon, Mártélyon, Nagyéren,Nagylakon, Nagytőkén, Óföldeákon, Öttömösön, Pitvaroson, Pusztamérgesen, Puszaszeren, Tiszaszigeten ésTömörkénybenfejleszthetnek a kisboltok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.