Hírzóna

Dorozsmai robbanás: a teljes ingatlant el kell bontani

Dorozsmai robbanás: a teljes ingatlant el kell bontani

2023. április 12., szerda
Dorozsmai robbanás: a teljes ingatlant el kell bontani

A saját felelősségére hagyta el a kórházat szerdán reggel a keddi dorozsmai gázrobbanás egyik sérültje, de rosszul lett és vissza kellett szállítani. Az ingatlan bérlője szerint a kár több tízmillió forintos. Az épület életveszélyessé és lakhatatlanná vált, amint végeznek a hatóságok a vizsgálattal, lebontják - írja a Délmagyar.

Mint lapunk is beszámolt róla,hatalmas robbanásrázta meg kedden késő délutánKiskundorozsmát. A robbanást egy kilométerrel arrébb is hallották. A Széksósi út és a hulladékudvarhoz vezető út kereszteződésében álló hatalmas ingatlan egyik lakóhelyiségében valószínűleg gázpalack robbant fel. Az ötszáz négyzetméteres, hosszú, egykori termelőszövetkezeti épületben korábban tüzép is működött. A robbanás idején hárman voltak odabent. A detonáció erejét jellemzi, hogy az épület közepe, ahol a gázpalack volt, szinte teljesen megsemmisült. A légnyomás szétnyomta a falakat, majd összeomlott a tető. Az épület életveszélyessé és lakhatatlanná vált.

Szerdán délelőtt a Csongrád-Csanád MegyeiKatasztrófavédelmi Igazgatóságés arendőrségszakemberei még mindig a helyszínen vizsgálódtak. A törmelék az épülettől több méterre szóródott szét. A robbanásban hárman sérültek meg. Kettőjüket, akik a legközelebb voltak a robbanáshoz, egy középkorú és egy fiatal férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A harmadik sérült az épület utcafronthoz közeli részében, a robbanástól messzebb tartózkodott, őt a robbanás ereje a falhoz vágta és a fején sérült. A férfi szerdán reggel saját felelősségére elhagyta a kórházat, mert nem szereti az orvosokat és az egészségügyi intézményeket, de nem sokkal később rosszul lett, szédült és vissza kellett vinni.

A szegedi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben.

A helyszínen a Délmagyar találkozott az ingatlan bérlőjével, Paronai Lajossal.

A tűzvizsgáló mihelyst elment, bontjuk el. Ha valami féleszű bemegy és ráomlik, engem terhel a felelősség"

– mondta. Paronai szerint egyelőre az sem biztos, hogy gázpalack robbant fel, mert a robbanáskor 30-40 méter hosszan a gázvezeték is kiszakadt a falból. Az áramot is lekapcsolták. A férfi marhákat, sertéseket és kecskéket tart.

A jószágoknál is elment az áram, a villanypásztor nem működik"

– mondta, így volt dolga bőven. Az állatok messzebb voltak a robbanástól, így nem sérültek meg. A férfi becslése szerint a kár több tízmillió forint. Paronai a történtek ellenére meglepően nyugodtnak tűnt. Amikor erről kérdezték azt mondta, ezen már hiába idegeskedik.

Attól, hogy ideges vagyok, aki bent van a kórházban, nem gyógyul gyorsabban"

– tette hozzá búcsúzóul.

Borítókép: Török János / Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.