Baleset

Súlyos gázrobbanás történt Kiskundorozsmán

Súlyos gázrobbanás történt Kiskundorozsmán

2023. április 12., szerda
Súlyos gázrobbanás történt Kiskundorozsmán

Hatalmas gázrobbanás rázta meg Kiskundorozsmát tegnap délután. Állítólag egy kilométerrel arrébb is hallani lehetett.

Egy hatalmas robbanás következtében összedőlt egy állattartásra használt ingatlan középső része a kiskundorozsmai Széksósi úton. A helyszínre több tűzoltó, mentők és rendőrök érkeztek. A hatalmas, ötszáz négyzetméteres épületben egy gázpalack robbant fel, ami akkora zajt csapott, hogy a környékbeliek egy kilométeres távolságból is hallották.

Az épület egykoron termelőszövetkezetként és tüzépként is üzemelt, most sertéseket és szarvasmarhát tartanak benne. A robbanás idején három ember tartózkodott az épületben, mindhárman megsérültek, egyiküket a romok alól kellett kiszedni. A Délmagyar információi szerint a robbanó gázpalackhoz legközelebb álló személy rendkívül súlyos égési és belső sérüléseket szenvedett.

A robbanás erejét jól mutatja, hogy az épület közepe lényegében teljesen megsemmisült, a legnyomás szétnyomta a falakat, amitől a tető összeomlott.

A rendőrök a környéket lezárták és még az utcában lakóakt sem engedték be. A lap információi szerint a sajtó munkatársai képeket és videókat sem készíthettek.

Fotó: Gémes Sándor/Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.