Hírzóna

A Fidesz elutasította a Szerbiáról szóló országjelentést

A Fidesz elutasította a Szerbiáról szóló országjelentést

2023. április 26., szerda
A Fidesz elutasította a Szerbiáról szóló országjelentést

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága mai ülésén elfogadta a 2022-es évre vonatkozó Szerbia-országjelentést. A jelentés méltatlan és elfogult állításai miatt a Fidesz európai parlamenti képviselői a jelentés ellen szavaztak. 

Az Európai Parlament 2022-es Szerbia-jelentéséről szavazott ma a Külügyi Bizottság. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye szerint a jelentés szövege nem csupán elfogult és politikailag részrehajló állításokat tartalmaz, de jellege és megfogalmazásai alapján egyértelművé vált, hogy az Európai Parlament immár szándékosan rombolja a Szerbiához fűződő kapcsolatát, és az eddig kialakított partneri viszonyt.

Az EP elfogultsága még inkább nyilvánvalóvá válik, ha összehasonlítjuk a Szerbiáról és a többi nyugat-balkáni országról készült jelentéseket. A kiegyensúlyozottság és az egységes mérce hiánya szembetűnő

írják.

Hozzátették: Magyarország továbbra is kiáll Szerbia EU-tagsága mellett. Meggyőződésük, hogy a Külügyi Bizottság Szerbia-országjelentése nem szolgálja azt a célt, hogy az ország mielőbb az Európai Unió tagjává váljon. Éppen ezért a Fidesz európai parlamenti képviselői a jelentés ellen szavaztak.

Az Európai Parlament várhatóan a májusi plenáris ülésén szavaz a jelentésről.

Borítókép: SZMSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.