Hírzóna

Brutális drágulás: készül az újabb Botka-csomag

Brutális drágulás: készül az újabb Botka-csomag

2022. június 27., hétfő
Brutális drágulás: készül az újabb Botka-csomag

Nagyon úgy tűnik, hogy az információink igazak voltak: valóban újabb megszorításokra készül a szegedi városvezetés.

Még a dorozsmai időközi választás előtt számoltunk be arról, hogy Botka László a péntekre tervezett közgyűlést áttette a rá következő hétfőre. A Mindenki Szegedért Mozgalom szerint ennek az lehetett az oka, hogy a csúsztatással Botkáék el tudják érni, hogy csak a dorozsmai választás után kerüljenek nyilvánosságra a napirendi pontok,és ezáltal csak a választás után lesz mindenki számára világos, hogy Botka László polgármester mire készül. Akkor még csak feltételes módban írtunk arról, hogy a polgármester parkolási díjakat ismét radikálisan megemelné, és a parkolási zónákat is ki szeretné bővíteni, például Újszegeden a Torontál térig.

A felvetés mára már tény lett. Megjelentek a kivételesen hétfői, július 4-i közgyűlés előterjesztései, melyekből kiderül:

valóban megszorításokra készül a városvezetés. Ha átmegy a tervezet, nagyot fog drágulni a parkolás.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester által beterjesztett tervezet szerint a nagykörúton kívüli területek is díjköteles parkolási zónák lesznek. Ezek lesznek a régi-új kék zónák. Ezen kívül Újszegeden az Erzsébet liget körül is ki fognak alakítani fizetős területeket: az eddig ingyenes Torontál téri P+R parkoló is minden bizonnyal a fizetős zóna részét képezi majd. Mutatjuk:

Forrás: SZMJV önkormányzat

A grafikán besatírozva jelölik azokat a területeket, ahol bevezetésre kerülnének az új zónák. Jól látható, hogy ezek főleg a nagykörúton kívülre eső övezetek, és Újszeged korábban említett része.

Parkolójeggyel utazhatunk?

Ha a sárga, vagy a kék zónában parkolunk, és jegyet vásárolunk az automatából, akkor azzal a jeggyel folytathatjuk utunkat helyi tömegközlekedési járművekkel. Ez mindenképp újdonság lesz a szegedi közlekedésben, Körút lesz a napijegy neve, és célja az, hogy a Belváros közlekedési terheltségét csökkentse, a közösségi közlekedés használatát pedig ösztönözze.

Komoly drágulas jöhet

A parkolójegyek árainak módosítása 2023. január 1-jével lépne életbe, az új, kék zóna pedig 2023. július 1-től kezdene "üzemelni", de az alábbi táblázatból is jól látszik, hogy igen komoly árnövekedésre számíthatunk.

Forrás: szegeder.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.