Díjemelések és újabb megszorítások jöhetnek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a dorozsmai vásár bezárása, de egyéb megszorítások is várhatóak, ha újra többsége lesz gyakorlatban is Botka Lászlónak a szegedi közgyűlésben?

A napokban megírtuk, hogy Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom (MSZM) képviselője a dorozsmai választások kapcsán figyelmeztetett arra, hogy a jelekből azt látják: veszélyben van a dorozsmai vásár. Ezen kívül Szabó Bálint videójában arra is figyelmeztetett, hogy Botka László újabb megszorításokra készülhet.

Botka László a jövő hét péntekre tervezett közgyűlést áttette a rá következő hétfőre. A Mindenki Szegedért Mozgalom szerint ennek az lehet az oka, hogy

a csúsztatással Botkáék el tudják érni, hogy csak a dorozsmai választás után kerüljenek nyilvánosságra a napirendi pontok,

és ezáltal csak a választás után lesz mindenki számára világos, hogy Botka László polgármester mirre készül.

Készül az újabb Botka-csomag?

A Mindenki Szegedért Mozgalom a városi cégektől azt hallotta, hogy

„Botka László újabb díjemelésekre, újabb sarcokra, újabb elvonásokra és megszorításokra készül, azaz készül az újabb Botka-csomag”

– magyarázta Szabó Bálint, de tényeket nem, csak pletykákat közölt ezzel.

Az MSZM képviselője szerint a polgármester parkolási díjakat ismét radikálisan megemelné, és a parkolási zónákat is ki szeretné bővíteni, például Újszegeden a Torontál térig.

A Fidesz szerint szintén ez a helyzet, Német Ferenc például így kommentálta az elcsúsztatott Közgyűlést közösségi oldalán:

Lesz közgyűlés. Most éppen hétfőn, de mégis csak lesz. A napirendekről még semmit sem tudunk, de azt beszélik, megszorításokra készül Botka László.

Tegnap már megkerestük ezzel kapcsolatban az önkormányzatot, de választ még nem kaptunk kérdéseinkre. Amint válaszolnak, megírjuk.

Előző sztori

Milák Kristóf 100 méter pillangón is világbajnok!

Következő sztori

Szeged környékén 111 embernek nem úgy telt az éjszakája ahogy tervezte