Hírzóna

Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában

Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában

2022. február 25., péntek
Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában

Mint arról a SzegedMa, és a világ összes valamire való sajtóorgánuma beszámolt, csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. Zelenszkij, az ukrán elnök szerint az első napon 137-en estek áldozatul a támadásoknak, közülük 10-en katonatisztek. A sérültek száma ennél jóval több, 316 fő. Ha tájékozódni akar a tegnapi legfontosabb eseményekről a konfliktus kapcsán, azt megteheti az előző hírfolyamunkból, ide kattintva.

Újra elkezdődtek a támadások

Péntek hajnalban újra rakétákkal kezdték el lőni Kijevet és több ukrán nagyvárost. Az emberek félnek, óvóhelyekre és pincékbe menekülnek a támadások elől. A helyzet valóban súlyos, Lviv városában a légvédelmi szirénák hangjára ébredtek ma hajnalban az emberek.

Zelenszkij megtiltotta a 18 és 60 év közötti férfiaknak, hogy elhagyják az országot. Mindenkinek fegyvert kell fognia, ha szükség lesz rá.

Mindeközben egy kijevi 10 emeletes panelházat is találat ért, az alábbi videón a rakéta pusztítását lehet látni. Áldozatokról egyelőre nem tudni...

Nem állnak meg az ukrán határnál?

Az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken szerint van esély arra, hogy az oroszok túlmennek Ukrajna határain. Azonban szerinte egy nagyon erős visszatartó erő ezzel szemben a NATO alapító egyezményének 5. pontja, miszerint:

aki egy NATO-tagállamot megtámad, az valamennyi NATO-tagállamot megtámadja

Kiemelt kép: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.