Hírzóna

Négy embert megkéseltek az osztrák fővárosban

Négy embert megkéseltek az osztrák fővárosban

2018. március 8., csütörtök
Négy embert megkéseltek az osztrák fővárosban

Egy ismeretlen támadó legalább három embert súlyosan megsebesített szerda este Bécs Leopoldstadt (Lipótváros) nevű városrészében - írja az Index aKrone.at hírportálra hivatkozva.

Az elsődleges információk szerint a késelő előbb egy háromtagú családra – két szülőre és felnőtt lányukra – támadt rá egy zsebkéssel egy japán étterem előtt, majd elmenekülta helyszínről. Fél órával később egy negyedik embert, egy 20 éves csecsen férfit is életveszélyesen megsebesítettek késsel a közelben, de a két támadás közti összefüggést még nem erősítette meg a rendőrség. Mindkét késelés a második kerületben történt.

Az MTI szerintegy férfi támadt rá egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra, mindhárman osztrák állampolgárságúak. A támadás egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányában menekült el.

A lap szerint a rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek. Csütörtök reggel jelentették be, hogy elfogták a támadás 23 éves elkövetőjét. A késelés áldozatait súlyos és életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.