Teához, mézeskalácshoz, egyéb süteményekhez, vagy pusztán az aranyszínű nedű élvezetéért is többen keresik a mézet a hidegebb hónapokban.
„Karácsony előtt megugrik a forgalmunk, ez a főszezon. A magyar mézfogyasztás messze elmarad ugyan a nyugat-európai országokétól, némi fellendülés azonban mutatkozik idehaza az egészséges élelmiszerek keresletében” – emelte ki Szepesi Ferenc szegedi méhész.
Elmondta, az ünnepi asztalra elsősorban akácméz kerül, továbbá sok vegyes mézet is visznek, amelyből vélhetően a mézeskalácssütéshez is használnak. Az idei méztermés jónak mondható, sőt, nála az utóbbi tíz év legjobbját hozta a mostani szezon a szélsőséges időjárási viszonyok ellenére. „A magyar méz kiváló minőséget képvisel, a vásárlók elé széles választék tárulkozik” – tette hozzá. Mint elmondta, az akácméz után a hárs-, a levendula-, a selyemkóró- és a zöld dióméz is népszerű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.