Labdarúgás: hatpontos meccset nyert a Tiszasziget a SZVSE-stadionban + FOTÓK

A szünet után fordított, és rangadót nyert a Tiszasziget a SZVSE vendégeként.

Fontos meccset rendeztek szombaton a SZVSE-stadionban, hiszen a vasutasok azt a Tiszaszigetet fogadták, amely ugyanúgy 14 ponttal állt a tabellán.

Jobban kezdtek a hazaiak, bár nem túl sok helyzetet láthattak a nézők, inkább a biztonság jellemezte a játékot, ugyanakkor inkább a SZVSE volt kapura veszélyesebb. Az első negyed óra végén érett is a hazai gól, egyre többször tudta kapuja elé szögezni ellenfelét a SZVSE, majd egy szöglet után újból beadhatta a labdát a vendéglátó gárda, az érkező Rózsa Dániel fejesét pedig már nem tudta kiszedi Szabó Gergely, 1-0. Maradt is lendületben a hazai együttes, Péter Sándor, majd Hatvani József is duplázhatta volna az előnyt, azonban az utolsó tíz percre magához tért a Tiszasziget – egyúttal egyre keményebbé is vált a találkozó, rengeteg párharc zajlott a pályán. A foci is előtérbe került, a szünet előtti utolsó percekben Hatvanival szemben csak Szabó kapus állt, de nem tudta mellette ellőni, így maradt az 1-0 a szünetre.

A fordulás után értelemszerűen egy fentebb védekező Tiszasziget jött ki a pályára, a vendégek erőfeszítéseit pedig hamar gól is koronázta, még ha Fortunára is szükségük volt ehhez: Rutai Balázs balról belőtt labdája éppen Drágity Dusán elé pattant, aki kapásból a hosszúba vágta ezt, mindössze három perc elteltével így egyenlített a Sziget. Jóformán ugyanolyan meccs zajlott a folytatásban, mint a szünet előtt, annyi különbséggel, hogy a vendégek kontrái közül már jóval több volt veszélyes, mint az első félidőben: érezhető volt, hogy aki újból betalál, az nagy lépést tehet a győzelem felé is. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a kapusok is hozzátették a magukét a meccshez, amelyben tíz perccel a vége előtt jött a fordulat. Egy beadást Drágity fejelt vissza, a kapufa tövénél érkező, csereként beállt játékos-edző, Bernát Péter pedig közelről, csukafejessel bestukkolta a labdát az üresen maradt kapuba, így megfordította csapata javára a találkozót. A hátralévő időben még egy lövése volt a SZVSE-nek, de azt Farkas Ferenc remekül blokkolta – a túloldalon pedig Bernát félollós mozdulata után bosszankodhattak a vendégek szurkolói – végül maradt az 1-2, így a szünet után feljavuló Tiszasziget ha némi szerencsével is, de mindhárom pontot elvitte a SZVSE-stadionból.

Ezzel Bodó Attila együttese másodjára kapott ki a szezonban, egyúttal zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen, és 14 pontjával egy fordulónyi hátrányba került a Csongrád-Tiszasziget duóhoz képest, jövő héten pedig a Deszk otthonában javíthatnak Péter Sándorék. A tavalyi bronzérmes a Bordány után a SZVSE-t is le tudta győzni idegenben, újabb fontos három pontot szerezve ezzel, és csak a pontlevonása miatt nem érte utol az élen álló Csongrádot – amellyel jövő szombaton igazi csúcsderbit vív hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. október 7., 15.00
SZVSE
Tiszasziget
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Soós István * Asszisztens: Kovács Attila, Gera Ferenc
1
2

Csongrád megyei I. osztály 8. forduló

Szegedi VSE – Tiszasziget SE 1 – 2 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Soós István (Kovács Attila, Gera Ferenc)..
SZVSE: Csanádi D. – Tanács R., Bilic, Nagy Z. (Németh Z., 79′), Balázs (Baka, 71′), Nagypál, Csamangó, Péter (Kelemen, 83′), Rózsa D., Csanádi I., Hatvani. Vezetőedző: Bodó Attila.
Tiszasziget: Szabó G. – Farkas F., Papp P., Papp Á. (Fődi, 89′), Réczi (Juhász Á., 70′), Rádi, Deák (Mucsi, 58′), Kasza, Rutai (Zámbori, 86′), Szarvas (Bernát, 58′), Drágity. Játékos-edző: Bernát Péter.
Gól: Rózsa (20′) ill. Drágity (48′), Bernát (80′).
Sárga lap: Nagypál (45+3′), Nagy Z. (77′) ill. Bernát (53′).

Bodó Attila: “Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, jobban játszottunk, mint a Sziget, és három 100%-os ziccerünk is volt. Nagyon fájó vereséget szenvedtünk, az ikszel sem lettem volna boldog, így meg aztán végképp nem vagyok az.”

Bernát Péter: “Nehéz mérkőzésre számítottunk, a megbeszéltek ellenére nem pont úgy játszottunk az első félidőben, ahogy szerettünk volna. Átadtuk a területet a hazaiaknak, félidőben kaptak is fejmosást a srácok. Feljebb küldtem a csapatot, ez hozott némi rizikót magával, mert mindkét oldalon akadtak helyzetek, de most a szerencse mellénk állt. Aki tesz érte, a mellé előbb-utóbb odaáll a szerencse is, ezzel biztattam a csapatot, hogyha teszünk érte, akkor egyszer szerencsénk is lesz. Tartottam a sorsolástól, de Bordányból és a SZVSE otthonából sem sokan fognak elvinni pontokat.”

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
94′

EZ A VÉGE! A szünet után feljavuló Tiszasziget nagyon fontos mérkőzést nyer, és mindhárom pontot elviszi a Vasutas-pályáról, míg a SZVSE zsinórban harmadik meccsén is nyeretlen marad!

92′

Ez talán a meccs legszebb jelenete volt! Egy bedobást Kasza csúsztatott meg, Bernát pedig félollóval lőtt kapura az ötösről, de Csanádi még ki tudta piszkálni a keresztléc alól. A szöglet után is Bernát fejel, de ha kevéssel is, de a kapu fölé megy.

90′

Három perc a ráadás a meccs végén is.

89′

Még egy szigeti csere: Fődi áll be Papp Ádám helyett. Kevés a foci egyébként is a pályán, viszont a Tiszasziget ezzel taktikusan még tudja nyújtani a játékot.

86′

Jön a negyedik változtatás a Tiszaszigetnél: Zámbori áll be, Rutai számára ér véget a meccs. Egyelőre nem tudott újítani a SZVSE, és vészesen fogy a hazaiak ideje.

83′

Újabb vasutas változtatás: Péter helyett Kelemen a hazaiaknál a hajrára.

80′

GÓÓÓÓÓL! Fordít a Tiszasziget! Mucsi remek jobb oldali beadását Drágity fejeli vissza a jobb kapufa felé, talán mellé ment volna,de Bernát viszont csukafejessel, szinte a földről és a gólvonalról, de befejeli az üres kapuba, ezzel nem kérdéses - fordítanak a vendégek tíz perccel a vége előtt!

79′

Cserél a SZVSE: Nagy Zoltán helyett Németh Zoltán a pályán.

77′

Bernát tartja meg szinte lehetetlen helyzetben, három szegedi között - végül Nagypál rántja le őt, ezért jár a sárga.

75′

Ráfordulunk az utolsó negyed órára: marad a kiegyenlített játék, egy hajszállal talán a Tiszasziget aktívabb, de mindkét csapat játékában benne van a gól.

71′

Cserél a SZVSE is, Balázs jön le, Baka áll be a hazaiakhoz.

70′

Újabb vendég változtatás: Réczi helyett Juhász Ádám a pályán a Tiszaszigetben.

68′

Ismét felélénkül a meccs: Péter addig kavargat az ötös bal sarkánál, amíg talál egy zsebkendőnyi helyet, ezt pedig egy spiccel való lövésre ki is használja: a léc alá tartó labdát azonban Szabó bravúrral szögletre tolja.

67′

Itt a válasz, Rózsa jó húsz méterről, a kapuval szemből lőhetett, de pont középre jött a labda, Szabó ha nem is elsőre, de fogja a labdát.

66′

Veszélyesebbé vált a Tiszasziget, Bernát remek ütemben szöktette Rutait, aki lefutotta védőjét is, viszont lapos lövése elment a bal kapufa mellett, marad az 1-1.

62′

Ez viszont most szép volt, Rutai labdaszerzése után a saját tizenhatosától a túlsó alapvonalig vezetheti, beadása után Bernát visszateszi Drágitynak, aki egy igazítás után lő, viszont megpattanó lövése az oldahálóban hal el.

61′

A vendégek egyenlítő gólja után visszatért nagyjából abba a mederbe a meccs, amiben az első félidő java részében folyt: sok indítás, viszont kevés eredménnyel.

58′

Kettős csere a Tiszaszigetnél: Bernát Péter saját maga mellett Mucsi Mátét küldi harcba, Szarvas József és Deák Donát jön le a pályáról.

53′

Soós játékvezető szalad ki a tiszaszigeti kispadhoz, majd Bernát Péternek mutatja fel a sárgát: a vendégek játékos-edzője reklamálásért kap figyelmeztetést.

52′

Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Balázs lő távolról, de jócskán elmegy a kapu felett kísérlete.

48′

GÓÓÓÓÓL! Itt az egyenlítés, 1-1! Gyakorlatilag a Tiszasziget birtokolta a labdát az újrakezdés óta, Deák passzával Rutai mehetett a bal oldalon, majd megpattanó, lapos beadása Drágity elé csorgott, aki kapásból, ballal kilőtte a hosszút, rögtön egyenlít a Sziget, egészen új meccs kezdődik!

46′

Folytatódik a találkozó, a szünetben egyik csapat sem változtatott összetételén.

45′

Ez az első félidő vége: az utolsó tíz perc már jobb és látványosabb játékot hozott, az azért látszik, ez az egyetlen gól még nem jelenti a SZVSE sikerét.

45′

A hazai kapitány, Nagypál Patrik kapja a meccs első sárgáját.

45′

Kicsit felpörögtek az események, egyúttal paprikássá is vált a hangulat. Csanádi viharzott el megint a bal oldalon, de most nem tudta kinek adni, így visszacsel után próbált kapura lőni, de Papp Ádám megakadályozta ebben.

45′

Három perc a ráadás az első félidő végén.

44′

Ez viszont ziccer volt! Csanádi István lépett ki a bal oldalon, középen üresen érkezett Hatvani, akihez el is jutott a lapos beadás, viszont nem tudta átvenni, így már nagyon kevés területe maradt, Szabó mellett nem is tudta elpöckölni.

43′

Itt viszont most ő is tehetetlen volt: Papp Ádám jobbról küldte középre a labdát, a lendületből érkező Kasza fejese hulló falevélként közelítette a bal kapufát, azonban végül magas lett a labdája.

41′

Rózsa elöl és hátul is hasznosan játszik: két veszélyes centerezést is ki tud húzni középről,bár a látottak alapján nem nehéz, de egyelőre a mezőny egyik legjobbja a SZVSE gólszerzője.

38′

Szép kombináció volt a szigeti szabadrúgásnál, Kasza lekészítésével Rutai nyert is pár métert, de hiába próbálkozhatott jó húsz méterről, a kapu fölé bombázott. Ugyanakkor ezek vezethetnek még eredményre, átlövésből keveset láttunk eddig.

34′

Kevésbé a játék, inkább a küzdelem és a párharcok kerülnek előtérbe az utóbbi időszakban: a SZVSE egyelőre minden labdát hárít a levegőben, földön pedig nem tudnak előnybe kerülni a vendégek, míg a vasutasok pontrúgásai magukban hordozzák a veszélyt.

28′

Éledezik a Tiszasziget, amely idő közben kiegészült: egyre többet van a labda a vendégeknél, viszont egyelőre a tizenhatos és köré felívelt labdák után nem tud helyzetig jutni.

24′

Rutai csap össze kőkeményen védőjével, ami után lent is marad - végül a vállát fájlalva jön le a pályáról, átmenetileg tíz emberrel a Tiszasziget.

21′

Majdnem ott a második! Egy szép kényszerítő után Péter vezetheti az ötös sarkáról kapura, kissé kisodródik vele, és a rövidet veszi célba, de Szabó ezen rajta volt.

20′

GÓÓÓÓÓL! Vezet a SZVSE! Már a szöglet is veszélyes volt, de a lecsorgót még a gólvonalról ki tudták rúgni a vendégek, majd visszakerült a sarokba, az újabb beadás pedig már gólt hozott, Rózsa fejesébe csak beleérni tudott Szabó - az utóbbi percek tükrében megérdemelten vezet a SZVSE, 1-0!

18′

Ez már veszélyesebb volt, de Kasza okosan elengedte: egy magas indítással Hatvani indult meg, majd a kifutó Szabó mellett el is tudta gurítani, viszont elment laposan a kapu előtt keresztbe.

13′

Az első korner a hazaiaké, azonban Péter centerezése elmegy középen a nélkül, hogy bárki hozzáérne. Kevés helyzet és kockázatvállalás - persze van is még bőven ideje változtatni ezen a csapatoknak.

10′

Szarvasé a meccs első kapuralövése, Papp Ádám indításával lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatosról el is lőtte a labdát, de pattogós kísérlete elment a jobb kapufa mellett.

8′

Egy bedobás utáni megcsúsztatott labda kerül Drágity elé a tizenhatoson belül, azonban önzetlenül inkább lekészítette volna a társnak lövésre, csakhogy pontatlan volt az átadása.

5′

Lassan eltelik az első öt perc, eddig főképp mezőnyjáték zajlott a pályán, Hatvani próbált volna kibújni egy indítással, de Kasza mellett nem tudott már kapura törni. Kiegyenlített meccs, váltakozó labdabirtoklással.

1′

A SZVSE kezdte a meccset. A hazaiak neonban, míg a vendégek tiszta kékben lépnek pályára.

14.54′

Ami a két csapat eddigi mérlegét illeti: egy-egy vereség, ez a Tiszasziget oldaláról ráadásul az egyetlen pontvesztés az eddig lejátszott hat találkozója alatt, azonban egy pontot levontak a szigetiektől az utánpótlás-együttes ki nem állása miatt. A SZVSE az első fordulóban bukott Csongrádon, ezt négy győzelem követte, majd az előző két körben megtorpanni látszottak a Vasutasok, hiszen két iksz következett - kérdés, ma milyen arcát mutatja Bodó Attila együttese, na meg persze az is, hogy a Tiszasziget folytatja-e az ásotthalmi veresége óta mutatott formáját.

14.49′

Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a forduló rangadója, két, dobogóért küzdő együttes csap ma össze. Kicsit csalóka az idő, mert bár a nap sugarai azt mutatják, egészen jó idő van, csakhogy közben elég hideg szél fúj, és igencsak borult is az idő.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.