Kultúra

Aktualitások a Somogyiból: Rettentő kalózmesék, családi rituálék, Papírszínház

Aktualitások a Somogyiból: Rettentő kalózmesék, családi rituálék, Papírszínház

2015. december 7., hétfő
Aktualitások a Somogyiból: Rettentő kalózmesék, családi rituálék, Papírszínház
somogyi_konyvtar01kf

Találkozó Adamik Zsolt íróval, beszélgetés a családi rituálékról, hagyományokról és Papírszínház várja az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárban és fiókkönyvtáraiban a hét folyamán.

Rettentő kalózmesék

December 9. (szerda), 10 óra – Dorozsmai fiókkönyvtár (Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.), Tápai fiókkönyvtár (Szeged-Tápé, Budai Nagy Antal u. 20-22.)

„Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok!” – így kezdődik az Ördögbőr grófja – rettentő kalózmesék című könyv ajánlója a Pozsonyi Pagony kiadó internetes oldalán. A kötet szerzőjével,

Adamik Zsolttal

december 9-én, szerdán a Somogyi-könyvtár két fiókkönyvtárában is találkozhatnak az olvasók. A „kalózmesék” és a Bidebombi szörnyhatározó szerzője a Kiskundorozsmai fiókkönyvtárban (Negyvennyolcas u. 12.) 10 órától, Tápén (Budai Nagy Antal u. 20-22.) 13.30 órától várja az érdeklődőket. Mindkét program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósult meg, a Somogyi-könyvtárért Alapítvány a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt „Családbarát Ország 2015” című pályázat Családbarát Ország a Gyermekekért, a Családokért komponensére beadott „... és boldogan élnek, míg meg nem halnak” című nyertes pályázatának keretében.

Szülőnek lenni – családi rituálék

December 9. (szerda), 10 óra – Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)

„Nálunk ez így szokás... – a családi rituálék, hagyományok szerepe” címmel kezdődik beszélgetés a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában (Gáspár Zoltán u. 6.), december 9-én, szerdán 10 órakor. A Szülőnek lenni klub rendezvényén

Csikósné Monostori Erzsébet

fejlesztő pedagógus, nevelési tanácsadó várja az érdeklődőket.

Mesés papírszínház Szőregen és Odesszában

December 8. (kedd) 13 óra – Szőregi fiókkönyvtár (Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.) December 11. (péntek), 17 óra – Odesszai fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.) December 16. (szerda) fél 11 óra – Dorozsmai fiókkönyvtár (Szeged-Kiskundorozsma, (Negyvennyolcsas u. 12.)

Japán eredetű papírszínházban „rendezett” meseelőadást láthatnak a gyerekek a Somogyi-könyvtár Szőregi, Dorozsmai és Odesszai fiókkönyvtárában. A szőregi könyvtárban (Magyar u. 14.) december 8-án, kedden 13 órakor, Odesszában (Székely sor 11.) december 11-én, pénteken 17 órakor, Dorozsmán (Negyvennyolcsas u. 12) pedig december 16-án, szerdán fél 11 órakor kezdődik az előadás. A programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg a Somogyi-könyvtárért Alapítvány a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt „Családbarát Ország 2015” című pályázat Családbarát Ország a Gyermekekért, a Családokért komponensére beadott „... és boldogan élnek, míg meg nem halnak” című nyertes pályázatának keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.