Gazdaság

Beszakadt Csongrád-Csanád ipari teljesítménye, az országban itt a legnagyobb a visszaesés

Beszakadt Csongrád-Csanád ipari teljesítménye, az országban itt a legnagyobb a visszaesés

2023. június 14., szerda
Beszakadt Csongrád-Csanád ipari teljesítménye, az országban itt a legnagyobb a visszaesés

Tavaly májusig növekedést mutatott a vármegye ipari teljesítménye, azóta egyetlen hónapot leszámítva minden hónap zsugorodást mutatott az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva. Összességében 2022-ben 99%-ra csökkent 2021-hez mérten a termelés volumenindexe, azonban a hanyatlás egyre gyorsabb ütemben történik, a legújabb áprilisi adatok pedig már hatalmas zuhanást mutatnak.

 

Mint arról beszámoltunk, márciusban is elég gyengén szerepelt vármegyénk, termelésünk az előző év azonos hónapjához mérten 89,3%-ra esett vissza,

 

áprilisban viszont már 66,5%-ra zuhant le a termelés, ezzel az ország legnagyobb csökkenését produkálva.

 

A második legnagyobb visszaesés Fejér vármegyében történt, ahol 78,3%-ra esett vissza a termelés volumenindexe, de így is közel háromszorosa Fejér termelése, Csongrád-Csanádhoz viszonyítva.

 

 

Régiónkat tekintve már hiú ábránd a Bács-Kiskunnal való verseny, sokkal inkább Békés vármegyéhez közeledünk, ahol a visszaesés előző hónaphoz hasonlóan most is kisebb volt, mint Csongrád-Csanádban. Ráadásul miközben Békés vármegyében 82,8%-ra csökkent, addig

 

 

Bács-Kiskun vármegyében 104%-ra növekedett az ipari termelés.

 

 

Ezzel a növekedéssel pedig dobogós helyezést ért el országosan, ennél nagyobbat csak Veszprém vármegye (113,2%) és Baranya vármegye (106,6%) ért el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.