Gazdaság

Folytatódik Csongrád-Csanád ipari mélyrepülése, miközben Bács-Kiskun tovább erősödött

Folytatódik Csongrád-Csanád ipari mélyrepülése, miközben Bács-Kiskun tovább erősödött

2023. május 12., péntek
Folytatódik Csongrád-Csanád ipari mélyrepülése, miközben Bács-Kiskun tovább erősödött

A KSH közölte a márciusi, egyben az első negyedéves ipari termelés adatait vármegyékre bontva. Mint arról beszámoltunk, országos szinten az ipari termelés márciusi volumene 4,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Azonban a kép egyáltalán nem egységes területileg, több vármegye is erősödött, egyesek pedig mélyrepülésbe kezdtek - Csongrád-Csanád utóbbiak közé tartozik.

A régióban egyedüliként, már a 2022-es évet is negatívan zárta vármegyénk, a folyamat viszont tovább gyorsult 2023 első negyedévében. Csongrád-Csanád márciusban az előző évi termeléshez képest 89,3%-ra csökkent, negyedéves szinten pedig 89,8%-ra.

Ezzel ellentétben Bács-Kiskun vármegye - amelynek termelése több mint háromszorosa Csongrád-Csanádénak - magához mérten márciusban 103,4%-ra, negyedévesen 103%-ra növekedett.

Békés vármegye idén nem bírta tartani tavalyi növekedését, Csongrád-Csanádhoz hasonlóan visszaesett, bár kisebb arányban. Előző évi termeléséhez képest márciusban 92,2%-ot, a negyedévben pedig 92,8%-ot ért el.

A régió termelésének közel kétharmadát már Bács-Kiskun vármegye adja.

Összességében Bács-Kiskun 975.761, Csongrád-Csanád 334.273, Békés vármegye pedig 228.742 millió forintot termelt az első negyedévben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.